I PUTEVI INTEGRACIJE MOGU BITI SLATKI

16.4.2024. Slika: I PUTEVI INTEGRACIJE MOGU BITI SLATKI

U okviru projekta Hrvatskog Caritasa i organizacije Catholic Relief Service (CRS) za pomoć osobama raseljenim iz Ukrajine, Caritas Zagrebačke nadbiskupije omogućio je njihovo sudjelovanje na kreativnoj radionici izrade personaliziranih čokolada u organizaciji brenda kofer., u sklopu CHOCOPOP festivala.


Zanimljiva 'slatka' radionica održana je 15. travnja u darovnom dućanu kofer. u Mesničkoj 6, a budući da je jedan od ciljeva sudjelovanja na radionicama integracija, grupa koja je došla iz Caritasa bila je mješovita. "Sudjelovali su majka i sin iz Ukrajine, sestra studentica s bratom osnovnoškolcem iz Ukrajine, mladi par iz Ukrajine te četveročlana obitelj iz Hrvatske - roditelji s dvoje osnovaca", opisala je sastav grupe Caritasova socijalna radnica Maria, koja je s kolegicom Mejremom bila u pratnji.

Tijek same radionice detaljno je opisala Nina Mogić, menadžer tvrtke Kofer točka d.o.o., ističući na početku da su za izradu kofer. čokolada koristili najfiniju Belcolade belgijsku čokoladu: "Voditelji radionice su ispričali zanimljivosti o povijesti čokolade i objasnili na kojoj se temperaturi topi a onda se cijela grupa bacila na izradu vlastite čokolade koje se ulijevala u kalupe direktno u tekućem obliku iz stroja temperirke i potom joj dodali miks posipa po želji, na raspolaganju je bilo svega, od voćnih dehidrata do orašastih plodova i soli i čokoladnih bombona. Nakon izrade, čokolade su odložene na hlađenje u poseban hladnjak a društvo se zabavljalo u međuvremenu izradom personaliziranih naziva i omota vlastitih čokoladica a sve to uz slatke zalogaje svježeg voća koje se moglo dodatno zasladiti bijelom čokoladom iz čokoladne fontanice."


Više fotografija možete videjeti u objavi na CZN facebook stranici.


Povezana vijest: INTEGRATIVNA RADIONICA ZA OSOBE RASELJENE IZ UKRAJINE
https://www.czn.hr/vijesti/integrativna-radionica-za-osobe-raseljene-iz-ukrajine + FB stranica