Arhiva projekata

PROJEKT »AKTIVNI 65+«

Projektom se osobama starije životne dobi pruža usluga podrške pri uključivanju u aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i osigurava materijalna pomoć u vidu nužnih higijenskih potrepština, s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života i povećanja socijalne uključenosti.

PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA II«

Tijekom dvanaest mjeseci provedbe projekta »Caritas - ne riječima, već djelima II« 4.000 osoba u riziku od siromaštva s područja Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije primiti će 12.362 paketa hrane te 4.000 paketa higijenskih potrepština. Korisnici projekta odabirat će se u suradnji s centrima za socijalnu skrb i župnim Caritasima. Caritas će kroz ovaj projekt također provoditi savjetovanje i informiranje korisnika te radionice financijskog opismenjavanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

PROJEKT »PONOVNO AKTIVNI«

Caritas Zagrebačke nadbiskupije sudjeluje kao partner Gradu Zagrebu u projektu »Ponovno aktivni«, koji ima za cilj motivirati i aktivirati na tržištu rada osamdeset (80) radno sposobnih i djelomično radno sposobnih korisnika zajamčene minimalne naknade s područja Grada Zagreba te ih osposobiti za razvoj i poboljšanje radnih navika, jačanje osobnih kompetencija i socijalnih vještina.

PROJEKT »MALA ŠKOLA ODVAŽNOSTI II«

Nastavak projekta u kojem se kroz radionice osnaživanja roditeljske uloge žena žrtava obiteljskog nasilja te jačanja samopouzdanja, asertivnosti i nenasilnog ponašanja kod njihove djece, utječe na uspostavljanje stabilnijih i zdravijih obiteljskih veza.

PROJEKT »STRES NE MORA BITI POTRES«

Ciklus radionica za mlade osobe korisnike Caritasove Kuće za mlade, kojima će im se, kroz praktične primjere i vježbe, pomoći u prepoznavanju izvora stresa i adekvatnom nošenju sa stresom.

PROJEKT »REHABILITACIJA U PRIRODI«

Ciklus rehabilitacijskih radionica za mlade osobe s teškoćama u razvoju/invaliditetom – korisnika Caritasove Kuće »Bl. Alojzije Stepinac«.

PROJEKT »SKRB ZA BESKUĆNIKE«

Programom će se u trogodišnjem razdoblju osigurati 24-satni privremeni smještaj za oko 160 beskućnika.

PROJEKT »DJELA SOLIDARNOSTI (2021.)«

Svrha Projekta je unapređenje i širenje usluga za starije i nemoćne osobe te povećanje razine kvalitete njihova života i uključenosti u zajednicu.

PROJEKT »POSUDIONICA ORTOPEDSKIH I MEDICINSKIH POMAGALA«

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života osoba u najvećem riziku od siromaštva i socijalne isključenosti: osoba starije životne dobi, osoba s invaliditetom, osoba trajno narušenog zdravlja i drugih kategorija građana kojima je potrebna privremena pomoć zbog nepovoljnih životnih okolnosti.

PROJEKT »OSNAŽENA MAJKA - MOJA SIGURNA LUKA«

Projektom se želi ojačati žene-žrtve obiteljskog nasilja za samozbrinjavanje i brigu o djeci jer nemaju dostatna znanja i vještine koje bi im omogućile efikasno funkcioniranje po izlasku iz Sigurne kuće.

PROJEKT »SVJETLO ZA DJECU S TEŠKOĆAMA«

Zbog povećanja cijena energenata početkom 2022. godine, troškovi električne energije su porasli za 96%. Donacija HEP-a će omogućiti zamjenu postojećih žarulja štednima, čime će se produžiti vijek trajanja žarulja te za istu količinu svjetla će se utrošiti manja količina električne energije.

PROJEKT »SOCIJALNA KOŠARICA 2022.«

Svrha projekta je ublažavanje siromaštva i poboljšanje kvalitete života socijalno ugroženih pojedinca i obitelji kroz podjelu besplatne materijalne pomoći.

PROJEKT »RIBA RIBI GRIZE REP«

Projekt je usmjeren na jezično-govornu terapiju i rehabilitaciju djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

PROJEKT »MISLIM DOBRO - OSJEĆAM SE DOBRO«

Metodama grupnog i individualnog rada kroz psihosocijalne, kreativne i rekreativne radionice, djeci u dobi od 9 do 12 godina pružit će se mogućnost ublažavanja postojećih psihosocijalnih teškoća te prevenirati daljnji štetni utjecaji na njihovu psihu.

PROJEKT »SOCIJALNO SE UKLJUČI I ZAPOSLI - SUZI«

Caritas Zagrebačke nadbiskupije sudjeluje kao partner Gradu Zagrebu u projektu »Socijalno se uključi i zaposli - SUZI«, koji ima za cilj poticanje stručne osposobljenosti i zapošljavanje teško zapošljivih žena pripadnica višestruko marginaliziranih skupina.