Arhiva projekata

PROJEKT »CARITAS - STAMBENA ZAJEDNICA ZA OSOBE S INVALIDITETOM«

Slika: PROJEKT »CARITAS - STAMBENA ZAJEDNICA ZA OSOBE S INVALIDITETOM«

Osnivanjem Caritasove stambene zajednice omogućuje se bolja kvaliteta života, humaniji uvjeti življenja i povećanje osjećaja sigurnosti osoba s invaliditetom.

PROJEKT »PSIHOSOCIJALNIM AKTIVNOSTIMA I EDUKACIJOM U ZAJEDNICI DO PREVENCIJE INSTITUCIONALIZACIJE STARIJIH OSOBA«

Slika: PROJEKT »PSIHOSOCIJALNIM AKTIVNOSTIMA I EDUKACIJOM U ZAJEDNICI DO PREVENCIJE INSTITUCIONALIZACIJE STARIJIH OSOBA«

Cilj projekta je ponuditi psihosocijalne aktivnosti osobama starije životne dobi (65 godina i više) u Gradu Zagrebu te povećati kompetencije za rad sa starijim osobama kod gerontodomaćica i volontera, a u svrhu prevencije institucionalizacije starijih.

PROJEKT »AKTIVNI 65+«

Slika: PROJEKT »AKTIVNI 65+«

Projektom se osobama starije životne dobi pruža usluga podrške pri uključivanju u aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i osigurava materijalna pomoć u vidu nužnih higijenskih potrepština, s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života i povećanja socijalne uključenosti.

PROJEKT »UBLAŽAVANJE POSLJEDICA SIROMAŠTVA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA«

Slika: PROJEKT »UBLAŽAVANJE POSLJEDICA SIROMAŠTVA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA«

Pomoć koja se osigurava kroz sredstva FEAD-a značajno će unaprijediti kvalitetu života ciljne skupine korisnika projekta, koja osim što živi u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, dodatno je pogođena novonastalim okolnostima i izazovima uslijed nastupanja pandemije Covid-19 i dva potresa koja su u vrlo kratkom roku značajno pogodila populaciju s područja Grada Zagreba.

PROJEKT »NABAVA VOZILA ZA PRIKUPLJANJE I PODJELU HRANE«

Slika: PROJEKT »NABAVA VOZILA ZA PRIKUPLJANJE I PODJELU HRANE«

Nabavom lakog gospodarskog vozila ojačat će se infrastrukturni kapaciteti Caritasa kao jednog od najvećih posrednika u lancu doniranja hrane u RH.

PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA III«

Slika: PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA III«

Kroz projekt će se provoditi aktivnosti nabave i podjele paketa higijenskih potrepština, školskog pribora i sportske opreme te popratne mjere savjetovanja o upravljanju kućnim proračunom i radionice financijskog opismenjavanja za odrasle i za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

PROJEKT »PREVENCIJA BOLESTI I OZLJEDA KOD OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI«

Slika: PROJEKT »PREVENCIJA BOLESTI I OZLJEDA KOD OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI«

Cilj projekta je ukazati na rizična ponašanja u nastanku bolesti i ozljeda sa svrhom unaprjeđenja kvalitete života starijih osoba na način da ih se educira o smanjenjima rizika od nastanka bolesti i ozljeda specifičnih za stariju dob.

PROJEKT »PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA DJECI ŽRTVAMA NASILJA U OBITELJI«

Slika: PROJEKT »PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA DJECI ŽRTVAMA NASILJA U OBITELJI«

Ovim projektom Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomaže djeci kojima je potreban multidisciplinaran pristup u rješavanju njihovih teškoća te prevladavanju trauma.

PROJEKT »FINANCIJSKA I MATERIJALNA POMOĆ LJUDIMA U POTREBI«

Slika: PROJEKT »FINANCIJSKA I MATERIJALNA POMOĆ LJUDIMA U POTREBI«

Ovim projektom Caritas Zagrebačke nadbiskupije pružio je jednokratnu financijsku i materijalnu pomoć obiteljima i pojedincima u potrebi, obuhvativši ukupno 240 korisnika.

PROJEKT »MATERIJALNA I SAVJETODAVNA POMOĆ / SOCIJALNA SLUŽBA«

Slika: PROJEKT »MATERIJALNA I SAVJETODAVNA POMOĆ / SOCIJALNA SLUŽBA«

Ovim projektom Caritas Zagrebačke nadbiskupije je odogovorio na potrebe brojnih korisnika, kako obiteljima i osobama u potrebi koje su već evidentirane u njegovoj bazi podataka, tako i onima koji su se po prvi puta javili za pomoć.

PROJEKT »NABAVA MADRACA ZA BOLESNIČKE KREVETE I ANTIDEKUBITALNIH MADRACA«

Slika: PROJEKT »NABAVA MADRACA ZA BOLESNIČKE KREVETE I ANTIDEKUBITALNIH MADRACA«

Zahvaljujući ovom projektu Caritas Zagrebačke nadbiskupije nabavio je 60 madraca za bolesničke krevete za posudbu obiteljima slabijeg imovinskog statusa.

PROJEKT »NABAVA VOZILA ZA PRIJEVOZ DJECE IZ DOMA BREZOVICA«

Slika: PROJEKT »NABAVA VOZILA ZA PRIJEVOZ DJECE IZ DOMA BREZOVICA«

Ovim projektom Caritas Zagrebačke nadbiskupije nabavio je odgovarajuće sredstvo za prijevoz djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, što je važno za zadovoljavanje zdravstvenih, obrazovnih, društvenih i drugih potreba korisnika u toj ustanovi.

PROJEKT »OPREMANJE SPAVAONICA I PROSTORA DNEVNOG BORAVKA ZA DJECU BEZ RODITELJSKE SKRBI SV. FRANJE U VUGROVCU«

Slika: PROJEKT »OPREMANJE SPAVAONICA I PROSTORA DNEVNOG BORAVKA ZA DJECU BEZ RODITELJSKE SKRBI SV. FRANJE U VUGROVCU«

Caritas Zagrebačke nadbiskupije ovim projektom obnovio je namještaj u svojoj kući u Vugrovcu u kojoj se nalazi na smještaju 34 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dobi od 3 do 16 godina.

PROJEKT »PRIKLJUČAK VODOOPSKRBE I ODVODNJE U MOBILNOM STAMBENOM MODULU Ž. M.«

Slika: PROJEKT »PRIKLJUČAK VODOOPSKRBE I ODVODNJE U MOBILNOM STAMBENOM MODULU Ž. M.«

Zahvaljujući ovom projektu Caritas Zagrebačke nadbiskupije riješio je problem vodoopskrbe i odvodnje gđi Ž. i time joj je pomogao ostvariti kvalitetnije životne uvjete.

PROJEKT »PSIHOSOCIJALNA POMOĆ STRUČNJAKA OBITELJIMA I POJEDINCIMA / OBITELJSKO SAVJETOVALIŠTE«

Slika: PROJEKT »PSIHOSOCIJALNA POMOĆ STRUČNJAKA OBITELJIMA I POJEDINCIMA / OBITELJSKO SAVJETOVALIŠTE«

Caritas Zagrebačke nadbiskupije pružio je ovim projektom je podršku pojedincima i njihovim obiteljima kroz otklanjanje psihosocijalnih poteškoća i problema koji uznemiruju ili otežavaju njihov život te je na taj način doprinio kvaliteti njihova života.