Vijesti

21.9.2023.

U dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu u srijedu, 20. rujna okupilo se više od 150 stručnjaka iz područja socijalne skrbi na okruglom stolu pod nazivom „Ljubiti djelima - 90 godina rada, učenja, mijenjanja i zajedništva“ kojega je organizirao Caritas Zagrebačke nadbiskupije povodom obilježavanja 90. obljetnice osnutka i djelovanja.

18.9.2023.

U povodu 90. godišnjice rada Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, ravnateljica s. Jelena Lončar bila je gošća emisije »Mir i dobro« na Hrvatskoj radioteleviziji, emitiranoj u nedjelju 17. rujna 2023. godine.

14.9.2023.

U srijedu, 13. rujna, održana je telekonferencija zemalja članica konfederacije Caritasa Internationalis s Caritasom Maroka kako bi se stekao bolji uvid u kompleksnu situaciju na potresom pogođenim područjima te razmotrili prioritetni oblici pomoći. U njoj su sudjelovali predstavnici brojnih organizacija članica konfederacije Caritasa Internationalis koje su predstavnici Caritasa u Maroku upoznali s dosadašnjim naporima u ublažavanju posljedica nedavnog potresa.

14.9.2023.

Povodom nadolazećeg Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Vlada Republike Hrvatske predstavila je nove mjere i zakonske izmjene kojima je cilj zaštita žena i djece žrtava nasilja u obitelji.

13.9.2023.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje darovateljici velikog srca, koja želi ostati nepoznata javnosti, na donaciji ljetovanja za članove Stambene zajednice u Nijemčanskoj na Trešnjevci.

11.9.2023.

Središnji Maroko u večernjim satima 08. rujna 2023. pogodio je snažan potres magnitude 7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, koji je zahvatio nekoliko regija, posebice provincije Al-Haouz, Marrakech, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua i Taroudant. U potresu je poginulo više od 2000 ljudi. Mnogo je ozlijeđenih, velik broj u kritičnom stanju. Pričinjena je i velika materijalna šteta. Mnogi su izgubili svoje domove i svu svoju imovinu. Potres izaziva i strah i neizvjesnost kod brojnih stanovnika pogođenog područja.

8.9.2023.

Povodom 90. obljetnice rada i djelovanja Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira okrugli stol: »Ljubiti djelima - 90 godina rada, učenja, mijenjanja i zajedništva«.

5.9.2023.

Ovu subotu i nedjelju, 9. i 10. rujna, održat će se tradicionalno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj. Jubilarno tristoto Zavjetno hodočašće održat će se pod geslom "Zagreb te moli tvoj zagovor svet dolazeć' k tebi tri stotine ljet".

5.9.2023.

Ovogodišnje, 300. Zavjetno hodočašće vjernikā grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj održat će se 9. i 10. rujna pod geslom »Zagreb te moli tvoj zagovor svet dolazeć' k tebi tri stotine ljet«. Uključimo se u molitvenu pripravu!

4.9.2023.

U emisiji »Mir i dobro« objavljen je videoprilog o akciji dobrovoljnog darivanja krvi, koju je Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao 31. kolovoza u Kući za mlade »Da život imaju!« povodom obilježavanja 90. obljetnice svojega djelovanja. Prilog je emitiran u nedjelju 3. rujna 2023. godine na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u navedenoj emisiji.

31.8.2023.

Povodom obilježavanja 90. obljetnice djelovanja, Caritas Zagrebačke nadbiskupije danas je u Caritasovoj kući za mlade »Da život imaju!« organizirao akciju dobrovoljnog darivanja krvi na koju se odazvalo 40 darovatelja.

29.8.2023.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Parku znanosti u Oroslavlju (Mokrice) na ulaznicama darovanima korisnicima Kuće sv. Franje!

26.8.2023.

U pratnji odgojiteljice, voditeljice Kuće ljubavi i volonterke, sedmero djece starije odgojne skupine od 2 do 4 godine iz Kuće i jedna majka sa svojom bebom osvježili su se na sportsko-rekreacijskim Bazenima Minerva u Varaždinskim Toplicama.

25.8.2023.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva građane na dobrovoljno darivanje krvi, koje organizira povodom obilježavanja 90. godišnjice svojega djelovanja.

24.8.2023.

Od rujna ove godine, Društvo za psihološku pomoć proširuje set usluga koje su namijenjene osobama starije životne dobi. Iako se bliži kraj projektu »Psihosocijalnim aktivnostima i edukacijom u zajednici do prevencije institucionalizacije starijih osoba«, koji Društvo za psihološku pomoć provodi u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, Domom za starije osobe Trnje te Gradom Zagrebom uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda, aktivnosti za osobe starije životne dobi se nastavljaju zahvaljujući projektima financiranima iz nacionalnih izvora.