Vijesti

Među grupama koje su tijekom proteklih mjeseci u Caritasovoj kući za odmor u Kalju našli okrijepu i osvježenje bila je i Obiteljska družina HPD Željezničar Zagreb. Ubrzo nakon njihova posjeta krajem mjeseca kolovoza, stigla je zahvala domaćici Kuće.

Više informacija

Imali smo želju djeci i mladima iz Kuće sv. Franje još malo razveseliti i ispuniti dane prije škole, a dragi ljudi iz Zabavnog centra »Amazinga« u tome su nam pomogli i to omogućili 26. kolovoza. Za sve naše korisnike - ukupno dvadeset i šestero (26) njih - pripremili su tri sata nezaboravne zabave, aktivnosti i izazova. A sve to - besplatno!

Više informacija

Kada bolest pokuca na vrata, a bolesnika se njeguje kod kuće, nerijetko je potrebno osigurati dodatne uvjete za kvalitetniju brigu, poput prilagođenih kreveta. Mnogi pomoć nađu u Caritasovoj posudionici bolesničke opreme i pomagala. Za sve siromašniju stariju populaciju, to se pokazalo dostupnim i brzim rješenjem u osiguravanju kvalitetne bolesničke skrbi. Potrebe su velike pa je i poziv svim zainteresiranim donatorima danas još aktualniji.

Više informacija

Jedan od najljepših prizora za sve koji vole djecu je kada vide da djeca uživaju u igri i raduju se snijegu i moru. Caritasovi zaposlenici ovoga ljeta ne samo da su mnogoj djeci pomogli da dođu do našeg lijepog Jadrana, već su desetak njih puno puta neumorno uranjali u to čudesno, slano, tekuće ljetno osvježenje, strpljivo plivali s njima i zatim ih, ne baš lakim putem, vraćali u objekt u kojemu su bili smješteni.

Više informacija

U razdoblju od 26. srpnja do 21. kolovoza u Kući bl. Alozija Stepinca u Brezovici preko organizacije IBO-Nederland volontiralo je ukupno desetero (10) volontera koji su korisnicima darovali 800 volonterskih sati.

Više informacija

Gospođica Patricija Rob (31) počela je volontirati u Kući sv. Franje krajem 2018. godine, tijekom stručne prakse. Živi u Zagrebu, po struci je socijalni pedagog i radi u školi.

Više informacija

Prvih osam dana ovoga mjeseca djeca iz Caritasove Kuće Emaus, u pratnji dvoje odgajatelja, istraživali su i otkrivali ljepote krajolika i okruženja Caritasove Kuće za odmor u Kalju na Žumberku.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Obiteljskim savjetovalištem župe Duha Svetoga na Jarunu organizirao je u subotu, 31. srpnja međugeneracijsko druženje djece, mladih i starijih osoba ispred zavjetne crkve Svete Mati Slobode.

Više informacija

U duhu Poruke pape Franje, koji je za 1. Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba pozvao mlade i stare da zajedno grade svijet sutrašnjice, održan je susret djece iz Caritasovih kuća i korisnika Doma za starije osobe Dubrava - Zagreb.

Više informacija

Prvi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježava se 25. srpnja 2021. godine na poticaj pape Franje. Tim povodom će Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te u suradnji s Domom za starije osobe Dubrava - Zagreb, u nedjelju, 25. srpnja u 10:00 sati upriličiti prigodni program u Kući sv. Franje u Vugrovcu.

Više informacija

Prvi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježava se 25. srpnja 2021. godine na poticaj pape Franje. Tim povodom će Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te u suradnji s Domom za starije osobe Dubrava - Zagreb, 25. srpnja u 10:00 sati upriličiti prigodni program u Kući sv. Franje u Vugrovcu.

Više informacija

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, koja djeluje pod sloganom »Humanost prije svega«, ove je godine povodom Kurban Bajrama, podijelila 1.170 kilograma junećeg mesa. Kurbane su, kao i prethodnih godina, uručili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, pučkim kuhinjama, potrebitima i humanitarnim organizacijama.

Više informacija

Laudato TV u svojemu programu emitirao je prilog o izobrazbi zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u okviru projekta »Skrb temeljena na znanjima o traumi«, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa REC (Rights, Equality and Citizenship). Prilog je emitiran u emisiji »IZDVOJENO«, 9. srpnja ove godine.

Više informacija

Dvadeset zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 9. srpnja uspješno je završilo izobrazbu u okviru projekta »Skrb temeljena na znanjima o traumi«, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa REC (Rights, Equality and Citizenship).

Više informacija