Vijesti

Studentska udruga META Ekonomskog fakulteta u Osijeku koja okuplja studente marketinga uključila je stručnu suradnicu Caritasove Kuće za mlade »Da život imaju!« Mariju Pongrac i socijalnu radnicu Sigurne Kuće Rebeku Mihaljević u projekt »Život nije Instagram« koji se održao 12. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije za pedesetak svojih korisnika organizira sudjelovanje na Četvrtom nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji, koji će se održati 21. i 22. svibnja u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu pod geslom »Od koljena do koljena dobrota je Tvoja« (usp. Lk 1, 50). Program Susreta predviđa za subotu 21. svibnja večernji duhovni program (bdjenje) s početkom u 18:00 sati, a za nedjelju 22. svibnja u 10:00 sati početak priprave za euharistijsko slavlje u 11:00 sati.

Više informacija

Pozivu za žurnu pomoć svim osobama pogođenima ratom u Ukrajini već drugom akcijom po redu odazvala se OŠ Marija Bistrica u Mariji Bistrici, na čemu Caritas Zagrebačke nadbiskupije od srca zahvaljuje u ime korisnika akcije »I sitno je bitno«.

Više informacija

U petak 6. svibnja Hrvatski je Caritas u Ukrajinu uputio još jedan tegljač humanitarne pomoći s prehrambenim i higijenskim proizvodima. U pošiljci koja je namijenjena korisnicima o kojima skrbi Caritas Spes na jugu i istoku Ukrajine nalazilo se i šest paleta prehrambenih i higijenskih proizvoda ukupne težine 2.599 kg u vrijednosti od 49.540,00 kuna.

Više informacija

Od petka 6. svibnja do nedjelje 8. svibnja učenici 2c, e, f i 3c razreda VII. gimnazije iz Zagreba sa prof. Tihanom Arbanas i pod duhovnim vodstvom don Mihovila Kurkuta sudjelovali su u projektu »Tri dana bez ekrana« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u nedjelju 8. svibnja na poseban je način obilježio Majčin dan u tri župe Zagrebačke nadbiskupijie - u Župi sv. Petra apostola u Petrovini, Župi sv. Barbare, djevice i mučenice u Velikoj Mlaki te Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku. Tom prigodom, u znak zahvalnosti, podijelio je cvijeće (lončanice) za oko 850 majki.

Više informacija

U organizaciji Rotary kluba Zagreb-Sesvete grupa (28) korisnika Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, u pratnji odgojiteljica, volonterke Dore i nekoliko članova navedenog kluba te nekoliko članova Rotaract kluba Zagreb, 7. svibnja bilo je na izletu koji je sve oduševio.

Više informacija

U emisiji »RIJEČ I ŽIVOT« Hrvatske radiotelevizije 6. svibnja gostovale su duhovna asistentica Obiteljskog savjetovališta CZN dr. sc. Anita Dučkić Sertić i volonterka Savjetovališta gđa Dijana Hanak, a govorile su o izazovima s kojima se susreću majke.

Više informacija

Korisnike Kuće sv. Franje i Caritasove zaposlenike 4. svibnja ugodno je iznenadila donacija Humanitarne udruge Humanity First Hrvatska, koju je darovala u okviru proslave kako Uskrsa tako i Ramazanskog bajrama, a sastojala se od prehrambenih artikala i rekvizita za igru.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije još jednom aktivnošću obilježio je aktualnu Godinu obitelji. Djelatnici Obiteljskog savjetovališta CZN, u suradnji s Obiteljskom zajednicom Župe Duha Svetoga na Jarunu i animatorima, pokraj Crkve sveta Mati Slobode 30. travnja proveli su preventivni program u koji su bile uključene cijele obitelji.

Više informacija

Kupovinom DUPLOG KRUHA ne samo da činiš nešto dobro za sebe, nego pomažeš da isti takav kruh poklonimo osobama kojima je prijeko potreban. Jer za svaki kupljeni DUPLI KRUH jedan se daruje onima koji si ne mogu priuštiti ovu osnovnu namirnicu.

Više informacija

Prof. dr. sc. Zdravka Leutar je redovnica internacionalne zajednice Klanjateljica Krvi Kristove i redovita profesorica u trajnom zvanju na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je Regionalna poglavarica za hrvatsko govorno područje Klanjateljica Krvi Kristove. Po struci je socijalna radnica i sociolog a dugi niz godina povezana je s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije.

Više informacija

Nakon svečanog euharistijskog slavlja na Nedjelju Uskrsnuća Gospodinova u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se prognanicima iz Ukrajine, kojima je smještaj u Hrvatskoj osigurao Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Više informacija