Vijesti

24.3.2023.

Poslije trideset i tri godine rada u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, u zasluženu mirovinu ispraćena je gđa Jadranka Bosnar, voditeljica Caritasove socijalne službe.

23.3.2023.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je korisnike Kuće za mlade "Da život imaju" Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u srijedu 22. ožujka te je tom prilikom blagoslovio prostore i sve koji u kući rade i borave.

21.3.2023.

U sljedećem intervjuu predstavljamo gđu Mariju Matijaščić, jednu od zauzetijih darovateljica Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Ima 40 godina, a po zanimanju je magistra ekonomije. Sa suprogom Božidarom ima osmero djece. Žive u Samoboru, u župi sv. Anastazije.

20.3.2023.

Dvije stručne zaposlenice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sudjelovale su u programu Nacionalnih studijskih dana za djelatnike u obiteljskom pastoralu i pastoralu osoba s invaliditetom, održanima u Lječilištu Topusko od 17. do 19. ožujka, u organizaciji Ureda HBK za život i obitelj, Ureda HBK za laike te Sisačke biskupije kao domaćina događanja.

16.3.2023.

U sjeni rasprave o „sjedanju“ nadležnih institucija na nekretnine korisnika socijalne pomoći Hrvatski Caritas, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Caritas župe bl. Alojzija Stepinca, Bestovje-Novaki-Rakitje zajedničkim snagama riješili još jedno stambeno pitanje.

15.3.2023.

Nastavno na dugogodišnju uspješnu i obostrano korisnu suradnju Educati grupe Zrinski (pravnom slijednicom Obrazovne grupe Zrinski) s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, Udruga Poduzetni i ove godine provodi korizmenu humanitarnu akciju

11.3.2023.

Na korizmenoj duhovnoj obnovi, održanoj u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, okupilo se 250 sudionika - Caritasovih zaposlenika i volontera te volontera župnih Caritasa. Duhovna obnova je organizirana povodom obilježavanja 90. obljetnice rada i djelovanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

9.3.2023.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je na velikodušnu ljubav izražavajući solidarnost Zagrebačke nadbiskupije sa svima u Turskoj i Siriji koji su pogođeni i koji žive teške trenutke trpljenja, stradanja i razaranja, kao i na molitvu za smrtno stradale i ranjene te sućutnu blizinu sa svima koji trpe.

9.3.2023.

Dugogodišnja suradnica i podupirateljica zagrebačkog Caritasa gospođa Ivanka Stahuljak korisnicima Kuće Bl. Alojzija Stepinca u Brezovici darovala terapijska pomagala.

8.3.2023.

Na današnji dan, 8. ožujka, korisnice Majčinskog odjela Kuće ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, mlade majke i trudnice, primile su mali znak pažnje od korisnika Udruge za promicanje inkluzije izrađen s velikom ljubavlju.

7.3.2023.

Na prošlogodišnjem Natječaju za dodjelu sredstava župnim caritasima Caritas Zagrebačke nadbiskupije podijelio je za pet (5) projekata ukupno 50.000,00 kn, a najviše sredstava dobio je projekt Caritasa župe Sveta Tri Kralja, Karlovac-Banija, pod nazivom »Vaš kućni majstor - volonter«. Kako je proveden projekt vrijedan 16.500,00 kn opisao nam je gosp. Saša Kosec, voditelj župnog Caritasa.

3.3.2023.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije ove godine obilježava 90. obljetnicu rada i djelovanja. Tim povodom će u subotu, 11. ožujka 2023. godine, u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke biti korizmena duhovna obnova za zaposlenike i volontere Caritasa koju će predvoditi don Josip Radić, utemeljitelj zajednice Omnia Deo – Sve Bogu.

2.3.2023.

Urednica knjige »Mali ali veliki« i voditeljica istoimenog projekta gđa Tina Primorac održala je radionicu sa skupinom djece od 5 do 11 godina iz Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu i darovala tri primjerka humanitarne spomenute knjige, koja je sastavljena od dječjih crteža, pjesama, priča i promišljanja o talentima.

1.3.2023.

Don Luigi Milani sa suradnicima iz biskupije Mantova boravio je od 26. veljače do 1. ožujka u prijateljskom posjetu Caritasu Zagrebačke nadbiskupije.