Vijesti

Slika: PODRŠKA UNAPRJEĐENJU KOMPETENCIJA STRUČNIH DJELATNIKA CARITASA
23.2.2024.

Gospođa Ivanka Stahuljak podupire stručni rad djelatnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Slika: Pomoć ranjivim skupinama ukrajinskih izbjeglica na području Zagrebačke nadbiskupije
23.2.2024.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije 21. veljače u zgradi Uprave Caritasa u Babonićevoj ulici organizirao je radionicu za djecu i roditelje raseljene iz Ukrajine, koja su uključena u program osnaživanja pri Caritasovom Obiteljskom savjetovalištu.

Slika: ‘Svi smo mi pozvani prepoznati onoga koji je u potrebi i ohrabriti ga’
21.2.2024.

Župan Željko Kolar danas je upriličio prijam povodom 90 godina Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za predsjednika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Zlatka Korena, ravnateljicu Jelenu Lončar i voditeljicu Sektora karitativnog rada Elzu Parlov.

Slika: 30 GODINA SURADNJE CARITASA BISKUPIJE MANTOVA I CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
20.2.2024.

Ravnatelj Caritasa Biskupije Mantova Matteo Amati u pratnji župnika župe sv. Petra i Pavla apostola u Guidizzolu don Luigia Milanija i dvoje suradnika posjetili su od 18. do 20. veljače Caritas Zagrebačke Nadbiskupije.

Slika: NADBISKUPIJSKI I ŽUPNI CARITASI ZAJEDNIČKIM KORIZMENIM POTHVATIMA PRIKUPLJAJU POMOĆ
16.2.2024.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji sa župnim caritasima i ove godine korizmenim pothvatima »Srcem se najviše daje« i »Maslinova grančica nade« prikuplja sredstva za pomoć korisnicima nadbiskupijskog i župnih caritasa.

Slika: VALENTINOVSKA KREATIVNA RADIONICA
14.2.2024.

Povodom Valentinova u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja održana je kreativna radionica s djecom. Njihove vrijedne ručice marljivo su izrađivale čestitke kojima su, na dan kada slavimo ljubav, iznenadili svoje majke - doznajemo od psihologinje Anje. Za istu prigodu ukrašen je i kućni pano.

Slika: VESELI VIKEND U KUĆI LJUBAVI
12.2.2024.

Protekli vikend u Kući ljubavi bio je prepun veselja, zabave i novih iskustava. U petak su posjetili MiniPolis u Zagrebu, a u subotu se u Samoboru priključili maskiranoj zabavi superjunaka i princeza.

Slika: »NIJE DOBRO DA ČOVJEK BUDE SAM«
8.2.2024.

Povodom Svjetskog dana bolesnika Caritas Zagrebačke nadbiskupije predao je donaciju Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te je za tridesetak korisnika Usluge »Pomoć u kući« pripremio prigodne poklon-pakete, za koje je besplatnu uslugu dostave obavila tvrtka Glovo.

Slika: DAR MEDICINSKIH RADNIKA DJECI U VUGROVCU
2.2.2024.

»Kad dođeš i na igralištu te dočekaju djeca koja s ponosom kažu da ste na dobrom mjestu, obiđeš kuću i vidiš da je sve podređeno djeci ... znaš da si na mjestu gdje je sve podređeno djetetu i to je jedino važno. Hvala vam na tome!«, opisala je gđa Nevenka Ivek, glavna med. sestra Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Varaždin dojmove nakon posjeta Kući sv. Franje.

Slika: POMOĆ POLIKLINIKE SALVEA CARITASOVOJ KUĆI LJUBAVI
2.2.2024.

U okviru suradnje s Kućom ljubavi, početkom ove godine Caritasovu kuću na Savici-Šancima posjetio je liječnički tim Poliklinike Salvea iz Zagreba, a događaj su popratili objavom na facebook stranici Poliklinike.

Slika: SIROMAŠTVO DJECE TE IZAZOVI I TEŠKOĆE JEDNORODITELJSKIH OBITELJI U HRVATSKOJ
26.1.2024.

Prva ovogodišnja radioemisija Caritasa Zagrebačke nadbiskupije bila je posvećena siromaštvu djece te izazovima i teškoćama jednoroditeljskih obitelji u Hrvatskoj. Slušatelji su mogli čuti dio snimke okruglog stola »Ljubiti djelima - 90 godina rada, učenja, mijenjanja i zajedništva«, koji je okupio više od 150 stručnjaka iz područja socijalne skrbi, a održan je 20. rujna 2023. godine u dvorani »Vijenac« Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu. Taj stručni skup bio je jedan od tri važna događaja koja je Caritas Zagrebačke nadbiskupije upriličio u okviru obilježavanja 90. objetnice svojega djelovanja.

Slika: MONS. KOREN BLAGOSLOVIO DJELATNIKE I PROSTORE CARITASA
18.1.2024.

Predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Zlatko Koren blagoslovio je prostore i djelatnike Caritasa koji rade u službama u prostorima uprave na adresi Babonićeva 121 u četvrtak 18. siječnja 2024. godine.

Slika: O CARITASOVOJ SIGURNOJ KUĆI U ŠPORTSKOJ GIMNAZIJI
18.1.2024.

Rad Kuće za žrtve obiteljskog nasilja predstavile su tri zaposlenice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 16. siječnja u Športskoj gimnaziji u Zagrebu.

Slika: TRAGOVI DOBROTE U KUĆI ZA MLADE  – ZAHVALA DOBROČINITELJIMA
11.1.2024.

Za korisnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije obljetnička 2023. godina završila je mnogobrojnim susretima i druženjima s redovitim i novim donatorima, suradnicima i volonterima u svim Caritasovim kućama.

Slika: PČELICE I POLETARCI IZ DUBRAVE U KALJU
7.1.2024.

Novu kalendarsku godinu grupa članova 28. samostalne družine izviđača »DUBRAVA« započela je programom zimovanja u Caritasovoj kući za odmor u Kalju na Žumberku. Kako im je bilo možete vidjeti iz fotografija i kratkog izvještaja na njihovoj FB stranici.