Vijesti

Slika: IZ CARITASA NOSE EMPATIJU, ZNANJA, VJEŠTINE, PREDIVNA ISKUSTVA I PRIJATELJSTVA
16.5.2024.

U današnje vrijeme mnogi zaposlenici, posebno mlađe generacije, često mijenjanju organizacije u kojima rade pa je slično i sa zaposlenicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Caritas odaje priznanje i zahvalnost svima koji su kroz dulje ili kraće vrijeme na raznim pozicijama služili potrebitima stručno i s ljubavlju te tako doprinijeli karitativnom poslanju Crkve na ovim prostorima. Ujedno im poručuje, ukoliko u novom radnom okruženju ne ispune svoja očekivanja, da su im vrata Caritasa uvijek otvorena.

Slika: SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST: RIJETKO SE OSTAVLJA DIJETE NA OVAKO GRUB NAČIN
15.5.2024.

Strašan slučaj iz Zaprešića danas je šokirao Hrvatsku nakon što je sinoć pronađeno odbačeno novorođenče u kanti za otpad. Pronašla su ga dva mladića vraćajući se s treninga i tako mu spasila život. Beba je prevezena u zagrebačku bolnicu "Sveti Duh" i na svu sreću sada je stabilno i nije u životnoj opasnosti. Policija intenzivno traga za roditeljima djeteta. O slučaju se govorilo u emisiji HRT-a Otvoreno.

Slika: CARITAS CVIJEĆEM ZAHVALIO MAJKAMA
12.5.2024.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i ove je godine razveselio majke za Majčin dan u pet župa Zagrebačke nadbiskupije darivajući im cvijeće u znak zahvalnosti što su prihvatili poziv i dar majčinstva, u svoj njegovoj ljepoti i radosti ali i težini i odgovornosti.

Slika: ROTARIJANCI ORGANIZIRALI EDUKATIVNI IZLET ZA VUGROVČANE
11.5.2024.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Rotary klubu Zagreb-Sesvete na lijepom i edukativnom izletu kojega je organizirao za korisnike njegove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, kuće u kojoj Caritas skrbi o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta do njihove punoljetnosti, odnosno završetka školovanja.

Slika: CARITASU ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE DODJELJENO PRIZNANJE ZA DOPRINOS U ORGANIZACIJI „KONVOJA LJUBAVI I MIRA“ KOJIM JE 1994. GODINE DOSTAVLJENA HUMANITARNA POMOĆ STRADALOM STANOVNIŠTVU U BOSNI I HERCEGOVINI
10.5.2024.

Obilježavanje 30. obljetnice „Konvoja ljubavi i mira“ u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj upriličeno je 9. svibnja u Islamskom centru u Zagrebu.

Slika: ZADAR: S. JELENA LONČAR NA SVEĆENIČKOJ REKOLEKCIJI IZLAGALA O TEMI ‘ACTIO I DJELA MILOSRĐA – CARITAS’
9.5.2024.

Na svećeničkoj rekolekciji zadarskog prezbiterija u srijedu, 8. svibnja, gostovala je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Na susretu u dvorani sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru održala je izlaganje o temi ‘Actio i djela milosrđa – caritas’ o pozivu na milosrdno, karitativno djelovanje u svjetlu življenja Božje riječi.

Slika: DUHOVNA OBNOVA KORISNIKA I DJELATNIKA CARITASOVOG PRIHVATILIŠTA
8.5.2024.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je u svojoj kući za odmor u Kalju trodnevnu duhovnu obnovu za korisnike i zaposlenike Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu. Program obnove pod nazivom "Ostani s nama, Gospodine!" vodio je duhovnik Zagrebačkog Caritasa vlč. Dragutin Goričanec, koji je ujedno i župnik župe Uzvišenja Svetoga Križa u Završju, povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za pastoral osoba s posebnim potrebama te duhovnik Humanitarne udruge "Job".

Slika: KROZ PROJEKT PADDLE FOR THE EARTH OTPLOVILI U NOVU PUSTOLOVINU
5.5.2024.

Kajak Kanu Klub Mladost iz Zagreba u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije na zagrebačkom Jarunu održao je aktivnost veslanja u okviru projekta "Paddle for the Earth" financiranom sredstvima Europske unije (EACEA - European Education and Culture Executive Agency; Erasmus+; EU Solidarity corps, A.3-Erasmus Mundus, Sport), kojim nastoji približiti ljepotu prirode i sve potaknuti na aktivno sudjelovanje u njezinoj zaštiti.

Slika: UPOZNAVANJE I IZOBRAZBA VODITELJA ŽUPNIH CARITASA
4.5.2024.

U organizaciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije održan je susret voditelja župnih caritasa Novozagrebačkog dekanata (Katedralni arhiđakonat) i Svetonedjelskog dekanata (Turopoljski arhiđakonat) s ciljem međusobnog upoznavanja, razmjene iskustava i izobrazbe volontera.

Slika: POSJET BOLNICI SVETI RAFAEL U STRMCU
30.4.2024.

Djelatnici Obiteljskog savjetovališta i Socijalne službe Caritasa Zagrebačke nadbiskupije posjetili su Bolnicu Sveti Rafael u Strmcu, jednu od najsuvremenijih psihijatrijskih ustanova u regiji s više od stotinu bolesničkih ležajeva.

Slika: ZAVRŠETAK RADIONICE PROJEKTNOG MENADŽMENTA I EVALUACIJA PROJEKTA ŽURNA POMOĆ RANJIVIM IZBJEGLICAMA IZ UKRAJINE U RH
27.4.2024.

Dvije socijalne radnice zaposlenice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uspješno su završile radionicu projektnog menadžmenta, koja je okupila djelatnike deset nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa, djelatnike Hrvatskog Caritasa te djelatnike Caritasa Američke biskupske konferencije Catholic Relief Services (CRS). O radionici održanoj u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu izvijestio je na svojim mrežnim stranicama Hrvatski Caritas.

Slika: KORPORATIVNO VOLONTIRANJE ZAPOSLENIKA ERSTE BANKE
27.4.2024.

Grupa od jedanaestero zaposlenika tvrtke Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Direkcija za pripremu i isporuku BI podataka) u okviru korporativnog volontiranja obojala je dvije spavaonice u prizemlju Kuće sv. Franje u Vugrovcu.

Slika: CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE ZAPOŠLJAVA
26.4.2024.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz karitativnu djelatnost koja je njegova primarna zadaća, pruža socijalne usluge za slijedeće kategorije korisnika: djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, maloljetne trudnice i majke s novorođenčadi, djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjima, odrasle osobe s invaliditetom i žrtve nasilja u obitelji.

Slika: TERAPIJA IGROM S LUTKAMA
26.4.2024.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je još jednu radionicu u okviru projekta Hrvatskog Caritasa i organizacije Catholic Relief Service (CRS) za pomoć osobama raseljenim iz Ukrajine, u cilju pružanja psihosocijalne podrške.

Slika: ZAPOČELA RADIONICA PROJEKTNOG MENADŽMENTA
23.4.2024.

Među petnaestak predstavnika biskupijskih i nadbiskupijskih Caritasa, koji su se uključili u radionicu "Upravljanje projektima", koja je započela u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, nalaze se i dvije socijalne radnice zaposlenice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.