INTEGRATIVNA RADIONICA ZA OSOBE RASELJENE IZ UKRAJINE

27.3.2024. Slika: INTEGRATIVNA RADIONICA ZA OSOBE RASELJENE IZ UKRAJINE

Krajem mjeseca ožujka u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije održana je još jedna integrativna kreativna radionica u okviru projekta Hrvatskog Caritasa i organizacije Catholic Relief Service (CRS) za pomoć osobama raseljenim iz Ukrajine.


Integrativna radionica na temu prijateljstva održana je 26. ožujka u prostorijama Uprave CZN-e u Babonićevoj ulici, a na njoj je sudjelovalo ukupno četrnaest (14) osoba - od toga osmero (8) djece iz Hrvatske i Ukrajine.

"Na početku susreta sudionici su se međusobno upoznali, nakon čega su birajući sličice s različitim motivima opisivali svoje viđenje prijateljstva i prijateljskih odnosa. Razgovarali su o važnosti i vrijednostima koje proizlaze iz prijateljstva, a zatim su, uz pomoć volonterke Obiteljskog savjetovališta, izrađivali i oslikavali magnetiće s porukama o prijateljstvu, koje su ponijeli za uspomenu s ovoga susreta", opisuje program Ana Juratovac, voditeljica Caritasove Socijalne službe.

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, sudionici su također razgovarali o Uskrsu i uskrsnim običajima u Hrvatskoj i Ukrajini te su pronašli mnoge sličnosti.


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.