Projekti

PROJEKT »CARITAS - STAMBENA ZAJEDNICA ZA OSOBE S INVALIDITETOM«

Slika: PROJEKT »CARITAS - STAMBENA ZAJEDNICA ZA OSOBE S INVALIDITETOM«

Osnivanjem Caritasove stambene zajednice omogućuje se bolja kvaliteta života, humaniji uvjeti življenja i povećanje osjećaja sigurnosti osoba s invaliditetom.

PROJEKT »PSIHOSOCIJALNIM AKTIVNOSTIMA I EDUKACIJOM U ZAJEDNICI DO PREVENCIJE INSTITUCIONALIZACIJE STARIJIH OSOBA«

Slika: PROJEKT »PSIHOSOCIJALNIM AKTIVNOSTIMA I EDUKACIJOM U ZAJEDNICI DO PREVENCIJE INSTITUCIONALIZACIJE STARIJIH OSOBA«

Cilj projekta je ponuditi psihosocijalne aktivnosti osobama starije životne dobi (65 godina i više) u Gradu Zagrebu te povećati kompetencije za rad sa starijim osobama kod gerontodomaćica i volontera, a u svrhu prevencije institucionalizacije starijih.

PROJEKT »SKRB ZA BESKUĆNIKE 2022. - 2024.«

Slika: PROJEKT »SKRB ZA BESKUĆNIKE 2022. - 2024.«

Cilj programa je osnažiti korisnike za samostalno zadovoljavanje osnovnih životnih potreba kako bi izašli iz statusa beskućnika i integrirali se u društvo.

PROJEKT »UBLAŽAVANJE POSLJEDICA SIROMAŠTVA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA«

Slika: PROJEKT »UBLAŽAVANJE POSLJEDICA SIROMAŠTVA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA«

Pomoć koja se osigurava kroz sredstva FEAD-a značajno će unaprijediti kvalitetu života ciljne skupine korisnika projekta, koja osim što živi u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, dodatno je pogođena novonastalim okolnostima i izazovima uslijed nastupanja pandemije Covid-19 i dva potresa koja su u vrlo kratkom roku značajno pogodila populaciju s područja Grada Zagreba.

PROJEKT »GYM4ALL«

Slika: PROJEKT »GYM4ALL«

Cilj projekta je uključiti što više djece s teškoćama u razvoju u gimnastičke treninge i izraditi priručnik – “HEPA smjernice za gimnastiku za djecu s teškoćama u razvoju u okolnostima COVIDa-19“.

PROJEKT »NABAVA VOZILA ZA PRIKUPLJANJE I PODJELU HRANE«

Slika: PROJEKT »NABAVA VOZILA ZA PRIKUPLJANJE I PODJELU HRANE«

Nabavom lakog gospodarskog vozila ojačat će se infrastrukturni kapaciteti Caritasa kao jednog od najvećih posrednika u lancu doniranja hrane u RH.

PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA III«

Slika: PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA III«

Kroz projekt će se provoditi aktivnosti nabave i podjele paketa higijenskih potrepština, školskog pribora i sportske opreme te popratne mjere savjetovanja o upravljanju kućnim proračunom i radionice financijskog opismenjavanja za odrasle i za djecu osnovnoškolskog uzrasta.