Podjela materijalne pomoći

Aktivnosti Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u sklopu prikupljanja i pružanja materijalne pomoći odvijaju se kontinuirano tijekom cijele kalendarske godine. Stalno prikupljanje i pružanje pomoći organizira se u svrhu podmirivanja potreba socijalno osjetljivih pojedinca, obitelji i članova šire zajednice / skupina korisnika, zadovoljavanja njihovih potreba za prehranom i odjećom, higijenskih potrepštinama, drvima za ogrjev, školskim priborom, namještajem, bolesničkim krevetima i drugim pomagalima, pomoći u obnovi, izgradnji i opremanju stambenih, javnih i drugih objekata, pomoći za umanjivanje posljedica nesreća, velikih nesreća i katastrofa na imovini fizičkih osoba te ublažavanja ili sprječavanja mogućih uzroka socijalne isključenosti.


Obitelji koje su u potrebi za ovim oblikom pomoći trebaju se javiti
u Caritasovu Socijalnu službu na adresi Babonićeva 121, Zagreb.

E - socijalna.sluzba1@czn.hr
E - socijalna.sluzba2@czn.hr

M - 098 40 85 36
M - 098 984 05 92


ADRESA PODJELE POMOĆI I KONTAKTI

Zagreb, Crnojezerska 20 (Gajnice) • Tel. 01 / 3457175

Kontakt osobe: Suzana Klarić, mob. 099 2391 612; Dejana Vladić, mob. 098 98 40 591

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka, od 7:00 do 15:00 sati
(Preuzimanje paketa: od 8:00 do 12:00 sati; Pauza: od 12:30 do 13:00 sati)


- - -


PRIKUPLJANJE I PRUŽANJE MATERIJALNE POMOĆI
ODVIJA SE KROZ SLIJEDEĆE CIJELOGODIŠNJE AKTIVNOSTI:

- Kroz projekt „Socijalne samoposluge“ obitelji slabijeg materijalnog stanja svaka dva mjeseca primaju paket hrane i higijenskih potrepština. U sklopu ovog projekta svakodnevno se dijeli kruh i pecivo.


- Obiteljima i pojedincima u potrebi također pomažemo u odjeći i obući, rabljenom namještaju, kućanskim uređajima, drvima za ogrjev, opremom za novorođenčad i male bebe, školskim priborom, udžbenicima. i dr.


- Posudbom bolesničkih kreveta i ortopedskih pomagala pomažemo obitelji koje kod kuće njeguju bolesnog člana.
Klikom na poveznicu možete preuzeti "OBRAZAC ZA POSUDBU ORTOPEDSKIH POMAGALA".
Klikom na sljedeću poveznicu možete preuzeti ispunjenu uplatnicu HUB 3A.


- Roditeljima iz najudaljenijih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji na liječenje u Zagreb dovedu teško bolesno dijete, a nemaju sredstava platiti smještaj da bi tijekom liječenja bili uz svoje dijete, Caritas pruža mogućnost besplatnog boravka i prehrane u kući u Vukomercu. Napomena:  Do daljnjega nema usluge! 


- Kao primatelj proizvoda povučenih s tržišta za slobodnu distribuciju Caritas se uključuje u provedbu mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina na način da od proizvođača preuzima jabuke i mandarine koje onda izravno i posredno preko župa i župnih caritasa te posredovanjem drugih crkvenih institucija i ustanova besplatno dijeli obiteljima u potrebi.


- U slučaju velikih nesreća i katastrofa (poplava, požar, potres, rat i sl) Caritas organizira izvanredne načine prikupljanja i pružanja financijske i materijalne humanitarne pomoći stanovništvu pogođenih područja (Republika Hrvatska i inozemstvo) sukladno razmjerima katastrofe, potrebama pogođenih i raspoloživim resursima.
Promijeni njihov svijet. Promijeni svoj. Ovo mijenja sve.