Izdvojeno

 • Strateški plan 2019. - 2021.

  Strateški plan za razdoblje 2019. – 2021. godine s projekcijom na 2020. i 2021. godinu je alat kojim se definiraju ciljevi koje Caritas namjerava postići, tj. određuje jasne smjernice razvoja koje će biti u skladu s potrebama osoba, obitelji i zajednica na području Zagrebačke nadbiskupije. Ovaj se strateški plan odnosi na razdoblje od 2019. do 2021. godine i sadrži prikaz ciljeva i aktivnosti putem kojih se želi odgovoriti na izazove u području karitativno-socijalnog djelovanja i rada Caritasa u narednom razdoblju.

 • SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

  Cilj projekta je osigurati minimalne egzistencijalne uvjete za socijalno ugrožene obitelji i samce s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-Zagorske županije pružanjem materijalne pomoći u prehrambenim i drugim proizvodima.

 • Darujmo im budućnost

  Početkom 2016. godine u objektima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na smještaju se nalazilo 67 djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi te 9 mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi starijih od 18 godina. Njihov najveći problem je što nakon navršene 18. godine, a u slučaju daljnjeg školovanja nakon napunjene 21. godine, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Bez podrške obitelji i društva, bez posla, bez riješenog stambenog pitanja i sredstava – prepušteni su sami sebi.

 • KUĆA ZA MLADE

  Mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove i udomiteljske obitelji nudimo mogućnost stanovanja i podrške kao i mogućnost stanovanja studentima slabijeg imovinskog stanja koji to pravo nisu ostvarili u studentskim domovima

 • KUĆA ZA ODMOR »KALJE«

  Nakon što je Caritas Zagrebačke nadbiskupije u lipnju 2001. godine preuredio stari župni dvor u Kalju na Žumberku, u njemu brojne skupine posjetitelja, kroz sva godišnja doba, prepoznaju idealno mjesto za provedbu duhovnih, edukativnih i rekreativnih programa.

 • Korak za život

  Projekt "Korak za život" pomaže socijalno ugroženim obiteljima s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Karlovačke županije te Krapinsko-zagorske županije u opremanju novorođenčadi osiguravajući im higijenske potrepštine, te opremu i hranu sukladno raspoloživim donacijama i mogućnostima Caritasa.

 • Dobro se dobrim vraća

  Caritas Zagrebačke nadbiskupije upućuje poziv zagrebačkim poduzetnicima na sudjelovanje u akciji »Dobro se dobrim vraća« u koju se do 16. ožujka 2020. godine uključilo 116 darovatelja.