Izdvojeno

POSUDBA BOLESNIČKIH KREVETA I INVALIDSKIH POMAGALA

Slika: POSUDBA BOLESNIČKIH KREVETA I INVALIDSKIH POMAGALA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije dugi niz godina obiteljima s bolesnim članovima pomaže posudbom bolesničkih kreveta, pelena za odrasle, invalidskih kolica i drugih pomagala.

SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

Slika: SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

Cilj projekta je osigurati minimalne egzistencijalne uvjete za socijalno ugrožene obitelji i samce s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-Zagorske županije pružanjem materijalne pomoći u prehrambenim i drugim proizvodima.

Darujmo im budućnost

Slika: Darujmo im budućnost

Početkom 2016. godine u objektima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na smještaju se nalazilo 67 djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi te 9 mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi starijih od 18 godina. Njihov najveći problem je što nakon navršene 18. godine, a u slučaju daljnjeg školovanja nakon napunjene 21. godine, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Bez podrške obitelji i društva, bez posla, bez riješenog stambenog pitanja i sredstava – prepušteni su sami sebi.

KUĆA ZA MLADE »DA ŽIVOT IMAJU!«

Slika: KUĆA ZA MLADE »DA ŽIVOT IMAJU!«

Mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove i udomiteljske obitelji nudimo mogućnost stanovanja i podrške kao i mogućnost stanovanja studentima slabijeg imovinskog stanja koji to pravo nisu ostvarili u studentskim domovima

KUĆA ZA ODMOR »KALJE«

Slika: KUĆA ZA ODMOR »KALJE«

Nakon što je Caritas Zagrebačke nadbiskupije u lipnju 2001. godine preuredio stari župni dvor u Kalju na Žumberku, u njemu brojne skupine posjetitelja, kroz sva godišnja doba, prepoznaju idealno mjesto za provedbu duhovnih, edukativnih i rekreativnih programa.

Korak za život

Slika: Korak za život

Projekt "Korak za život" pomaže socijalno ugroženim obiteljima s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Karlovačke županije te Krapinsko-zagorske županije u opremanju novorođenčadi osiguravajući im higijenske potrepštine, te opremu i hranu sukladno raspoloživim donacijama i mogućnostima Caritasa.

Dobro se dobrim vraća

Slika: Dobro se dobrim vraća

Caritas Zagrebačke nadbiskupije upućuje poziv zagrebačkim poduzetnicima na sudjelovanje u akciji »Dobro se dobrim vraća« u koju se do 16. ožujka 2020. godine uključilo 116 darovatelja.