Vijesti

U subotu 24. rujna organizirana je podjela pomoći u naravi u okviru projekta »Caritas - ne riječima, već djelima II«, kojega Caritas Zagrebačke nadbiskupije provodi na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost Projekta je 4.067.642,98 kn, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19.

Više informacija

Prijateljskom humanitarnom utakmicom KK Furnir Dubrava s KK Gorica iz Velike Gorice, odigranom 23. listopada u Sportskoj dvorani Dubrava u Zagrebu, Košarkaški klub Dubrava počeo je ostvarivati Sporazum o suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije. U okviru Sporazuma će prihode od dobrotvornih natjecanja, koja će organizirati tijekom sljedeće dvije godine, darivati za potrebe sedamnaestero mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Kući Emaus. Izvještaj o utakmici napisao je gosp. Krešimir Galić ...

Više informacija

Jedanaest sadašnjih i jedna bivša korisnica Kuće za žrtve obiteljskog nasilja te dvije zaposlenice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije hodočastile su jučer u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. Za vrijeme puta pratio ih je pljusak ali nekoliko kilometara pred Bistricu Majčica kao da je razgrnula oblake te je zasjalo sunce koje je čitav dan grijalo ovo malo hodočasničko stado.

Više informacija

Osim velikih trgovačkih lanaca, koji pomažu Caritasu Zagrebačke nadbisklupije u skrbi za potrebite kroz projekt »Socijalna košarica«, i mali proizvođači mogu dati i daju svoj doprinos. Jedan od primjera je i Pekarnica NINA u Sesvetama, na adresi Selska cesta 32, koja od mjeseca listopada 2021. godine svakodnevno daruje Prihvatilištu za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu desetak kruhova i druge pekarske proizvode, koji preostanu na kraju radnog vremena.

Više informacija

Iako je prvi ovogodišnji “kupanac” pao već 11. lipnja u Novom Vinodolskom, poslije hodočašća u Svetište Majke Božje od Krasna na Velebitu, prava ljetovanja za korisnike Kuće bl. Alojzija Stepinca započela su šestodnevnim boravkom u Cresu (od 26. do 31. srpnja), nastavila se osmodnevnim boravkom u objektu Crvenoga križa Grada Zagreba »Villa Rustica« u Novom Vinodolskom (od 1. do 8. kolovoza) i osmodnevnim boravkom u Rovinju (od 23. do 30. kolovoza). Na moru su se puno kupali, šetali, odmarali, družili, sudjelovali u radionicama i slavili rođendane. Za ljetovanje u Novom Vinodolskom Caritas Zagrebačle nadbiskupije zahvaljuje Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Više informacija

Tijekom mjeseca srpnja ove godine organizirana je podjela 4000 paketa higijenskih potrepština, a 10. i 24. rujna prva podjela 4.120 paketa hrane u okviru projekta »Caritas - ne riječima, već djelima II«, kojega provodi Caritas Zagrebačke nadbiskupije na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Projekt ukupne vrijednosti 4.067.642,98 kn sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19.

Više informacija

Zahvaljujući suradnji s raznim ustanovama i uz pomoć darovatelja, brojni su korisnici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije ovoga ljeta proveli na moru ali posebne uspomene ponijeli su s lijepog Jadrana članovi Stambene zajednice iz kuće na Trešnjevci, koje je na osam dana velikodušno ugostila gđa Zrinka Koprivnjak u Glavancima, nedaleko Zadra.

Više informacija

Zahvaljujući Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačkom holdingu, trideset i jedno dijete iz Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, u pratnji voditeljice i psihologice Kuće, troje odgojitelja i jednog volontera, boravilo je od 28. srpnja do 4. kolovoza u Hostelu »Stoimena« u Crikvenici, koji pripada Zagrebačkom holdingu - Podružnici »Vladimir Nazor«.

Više informacija

Mališani iz Kuće ljubavi, zahvaljujući jednom darovatelju koji želi ostati anoniman, ovoga su ljeta imali vlastitu "rivijeru" u Budaševskoj 20 te se svakodnevno osvježavali do mile volje. Osim toga grupa djece (9), dobi od jedne do četiri godine, bila je 27. srpnja na otvorenim bazenima TopTermi u Topuskom, a 28. srpnja tri majke s djecom te jedna trudnica bile su na sportsko-rekreacijskim Bazenima Minerva u Varaždinskim Toplicama. Caritas Zagrebačke nadbiskupije u ime svojih korisnika iz Kuće ljubavi zahvaljuje tvrtki Top-Terme d.o.o. i Bazenima Minerva na darovanim ulaznicama.

Više informacija

Prilika za usvajanje novih znanja i vještina te jačanje osobnih kompetencija, u svrhu povećanja mogućnosti za uključivanje na tržište rada. Projekt je namijenjen korisnicima zajamčene minimalne novčane naknade s područja grada Zagreba, u radno aktivnoj dobi, koji nisu u procesu obrazovanja, usavršavanja te nisu aktivni na tržištu rada (nezaposleni su).

Više informacija

»Ovaj dom ima toplinu«, izjavila je jedna od volonterki iz inozemstva, koje su ovoga ljeta volontirale u Caritasovoj Kući bl. Alojzija Stepinca preko podružnica međunarodne organizacije International Building Organisation (IBO). Sličnim pohvalnim riječima o ovoj kući Caritasa Zagrebačke nadbiskupije govorile su i ostale tri djevojke, koje su od 18. do 30. srpnja bile ispomoć zaposlenicima u skrbi za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjem. Tijekom boravka u našoj zemlji našli su vremena i da se malo upoznaju s njezinom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama.

Više informacija

Povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, kojemu je papa Franjo za nit vodilju uzeo redak iz psalma »Rod donose i u starosti« (Ps 92, 15), Caritas Zagrebačke nadbiskupije održao je i drugi prigodni program - druženje mladih korisnika i svojih zaposlenika s korisnicima Doma za starije osobe Centar u Zagrebu, na lokaciji Crnatkova 14.

Više informacija

Danas je u Vugrovcu održan prvi od dva susreta koje zagrebački Caritas organizira povodom II. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, odazivajući se na poziv pape Franje u prigodnoj poruci: »Potrudimo se da nitko ne proživi taj dan u samoći. Imati nekoga za čekati može unijeti promjenu u životu onima koji više ne očekuju ništa dobro od budućnosti; i iz ovog prvog susreta može se roditi novo prijateljstvo.«

Više informacija