Vijesti

Na blagdan sv. Katarine, 25. studenoga, uručen novčani dar za deset obitelji u potrebi. Pomoć obiteljima, kao i prethodnih godina, uputila je gđa Đurđica R. Nenadić iz Južne Kalifornije.

Više informacija

Na platformi HRTi možete pogledati emisiju »Treća dob« u kojoj su gostovali ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i fra Siniša Pucić, pokretač časopisa »Ulične svjetiljke«. Tema emisije bila je pomoć nevladinih organizacija osobama starije životne dobi.

Više informacija

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar: »Svjedoci smo i produbljivanja druge dimenzije siromaštva, a to su usamljenost, otuđenost i strah koje osobito proživljavaju starije osobe koje žive same u svojim kućama ili stanovima. Svakodnevno zastrašivanje brojkama oboljelih i preminulih od koronavirusa te najava rapidnoga pogoršanja stanja i kolapsa zdravstvenoga sustava starijim osobama unose nemir i strah.

Više informacija

Hrvatska radiotelevizija svojim videoprilogom objavljenim povodom 5. svjetskog dana siromaha popratila je i akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije »Sajam razmjene dobrote« za potrebe njegove Socijalne samoposluge.

Više informacija

Prije pet godina papa Franjo odredio je da se na 33. nedjelju kroz godinu u Crkvi obilježava Svjetski dan siromaha. Ovogodišnji Papin poticaj na prepoznavanje siromaha oko nas pod geslom »Siromahâ svagda imate uza se« (Mk 14,7) prilika je da sebi posvijestimo kako smo uvijek u prilici učiniti nešto dobro i nekome pomoći.

Više informacija

Na zagrebačkom groblju Mirogoj, u utorak 9. studenoga 2021. godine, sprovodne obrede za preminulu gospođu Jelenu Brajša, prema želji pokojnice, predvodio je kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zvonimir Sekelj, u zajedništvu s predsjednikom Caritasa mons. Zlatkom Korenom te drugim svećenicima, redovnicama, rodbinom, zaposlenicima i volonterima Caritasa te prijateljima i poznanicima iz zemlje i inozemstva.

Više informacija

U okviru projekta »Rehabilitacija u prirodi«, kojega Caritas Zagrebačke nadbiskupije provodi uz financijsku potporu Zagrebačke županije, tijekom proteklih pet dana u Kalju na Žumberku održano je niz radionica za korisnike Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici.

Više informacija

VI. hrvatski socijalni tjedan koji se 22. i 23. listopada održavao u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na zagrebačkom Ksaveru u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve završen je usvajanjem Deklaracije koju prenosimo u cijelosti.

Više informacija

Iza svakoga broja u detaljnim godišnjim izvještajima o radu Caritasa župe sv. Josipa na Trešnjevci u Zagrebu stoji jedna osoba kojoj su pomogli volonteri župnog caritasa, župljani i župnik te razni darovatelji izvan župe - prijatelji potrebitih. A ti brojevi su svake godine dojmljivi - pa čak i oni iz izvještaja za prošlu 2020., dodatno otežanu epidemijom i potresom, u kojoj su podijelili materijalnu i finacijsku pomoć u ukupnoj vrijednosti od 126.694,35 kuna - ne računajući pritom vrijednost toplih obroka podijeljenih iz župne pučke kuhinje, čija je vrijednost na godišnjoj razini oko 150.000 kuna, što je također značajno djelo milosrđa.

Više informacija

I ove godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije omogućio je volonterima projekta »72 sata bez kompromisa« da bolje upoznaju njegov rad kroz sedam (7) akcija provedenih na dobrobit njegovih korisnika. Tako je od 15. do 16. listopada u ovom nadbiskupijskom Caritasu volontiralo 59 volontera, koji su oduševljeno i s velikom radošću darovali ukupno 1.074 radnih sati.

Više informacija