Vijesti

Početkom ove kalendarske godine, Caritas Zagrebačke nadbiskupije ugodno je iznenadila donacija pristigla iz Osnovne škole Marina Držića, koju su namijenili za potrebe korisnika Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici.

Više informacija

Početkom ove godine završen je ciklus iskustvenih kreativnih radionica pod nazivom »Osnaživanje zaposlenika kroz uporabu kreativnih tehnika« i »Kreativno izražavanje korisnika«, koje je Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao u cilju stručnog usavršavanja svojih zaposlenika te osnaživanja korisnika u Kući za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«.

Više informacija

Kroz partnerstvo s Društvom za psihološku pomoć (DPP) iz Zagreba, tijekom sljedeće dvije godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije upućivat će osobe starije životne dobi u aktivnosti provođenja programa kognitivnog osnaživanja, jačanja socio-emocionalnih kompetencija i individualne psihološke podrške, a ujedno će uključivati i svoje zaposlenice-gerontodomaćice i volontere u izobrazbu za rad s osobama starije životne dobi. Projekt je vrijedan 746.584,23 kuna, a bespovratna sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) te iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Više informacija

Od 1. svibnja do 31. prosinca ove godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije u svojoj Kući za žrtve obitelskog nasilja uspješno je provodio projekt »Mala škola odvažnosti II« koji je financirala Zagrebačka županija. Projekt se provodio u suradnji s centrom za psihološku pomoć Amigdala centar d.o.o. iz Zagreba.

Više informacija

Emisija "Izdvojeno" obiteljske televizije LaudatoTV sinoć je otvorila temu zašto se nekim ljudima i obiteljima u vrijeme blagdana dogode svađe, nesporazumi i blagdanska nervoza. Gošća, dr. sc. Anita Dučkić Sertić, duhovna asistentica u Obiteljskom savjetovalištu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, pokušala je odgovoriti što dovodi do obiteljske otuđenosti u vrijeme blagdana.

Više informacija

Informativni list »Caritas« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije izdaje se već četrnaest godina s ciljem informiranja javnosti o događanjima i aktivnostima Caritasa na području pružanja socijalnih usluga, karitativnog rada nadbiskupijskog i župnih caritasa, volonterstva te suradnji s različitim institucijama i ustanovama.

Više informacija

Iz našega Prihvatilišta za beskućnike prenosimo zahvale predbožićnim darovateljima, među kojima se donacijama ističu Zdravstvena ustanova EuroMedica, gđa Mirjana Debeljak i gđa Martina Pondeljak, bračni par Blažević i obitelj Mrakovčić.

Više informacija

Tvrtka GlovoApp Technology d.o.o. započela je besplatnu dostavu paketa pomoći s prehrambenim namirnicama, a povremeno i higijenskim potrepštinama, korisnicima Socijalne samoposluge Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 29. srpnja ove godine. Od tada do danas izvršili su ukupno 134 dostave za više od 100 korisnika, a vrijednost do sada pruženih usluga premašuje 10.000 kuna.

Više informacija

Ravnateljica Caritasa s. Jelena posjetila je 22. prosinca nove stanare Kuće Trešnjevka - korisnike uključene u projekt »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom«.

Više informacija

»Godina je bila izazovna, opterećena i potresom i koronom, ali vi ste prošli kroz sve vodeći maksimalnu brigu o korisnicima i zbog toga sam ponosna na vas i zahvalna na svemu čime ste doprinijeli sigurnosti i zadovoljstvu onih koji su nam povjereni«, izjavila je ravnateljica Caritasa s. Jelena na završnom radno-svečanom sastanku voditeljica kućâ Sektora usluga socijalne skrbi, održanom 22. prosinca u Kući za mlade »Da život imaju!«.

Više informacija

Studenti III. godine Preddiplomskog stručnog studija »Marketing i komunikacije« Poslovnog veleučilišta Zagreb (PVZG), napravili su humanitarnu akciju »Božićna trampa«, kojom su prikupili higijenske potrepštine i prehrambene proizvode za Caritasovu kuću za smještaj trudnica i nezbrinutih majki s novorođenčadi i djecom do tri godine starosti. Akcija je imala slogan »Sitnicu donesi, zahvalnost ponesi«, a proveli su je pod mentorstvom prof. Dorotee Milas u okviru kolegija »Organizacija događaja«.

Više informacija

U večernjim satima 21. prosinca u Kući Emaus upriličen je »Božić prije Božića« - veselo druženje Caritasovih djelatnika i djece koja žive u toj našoj kući.

Više informacija

Uoči Božića mališani iz Kuće ljubavi dobili su mnoštvo lijepih darova od studenata i zaposlenika na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji već treću godinu zaredom organiziraju simpatičnu akciju prikupljanja božićnih darova pod nazivom »Angel Tree«. Na Savicu dolaze već drugu godinu, a ovogodišnjom adventskom akcijom prikupili su darove za čak 272 djece!

Više informacija

Gosti emisije »Riječ i život« na temu CARITASA - djelotvorne ljubavi koju su kršćani pozvani iskazivati bližnjima tijekom cijele godine, a osobito u predblagdansko vrijeme - bili su tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije gospodin Zvonko Erceg i voditelj pučke kuhinje franjevaca konventualaca na Svetom Duhu u Zagrebu fra Vladimira Vidović. Oni su govorili o tome što Caritas čini da bi napotrebnijima olakšao teške životne okolnosti.

Više informacija

Snimka online konferencije održane 15. prosinca 2021. godine povodom početka provedbe projekta Caritasa Zagrebačke nadbiskupije »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom«, kojim će biti obuhvaćeno osam osoba s invaliditetom izmještenih iz institucijskog smještaja. Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta je 1.775.424,00 kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda. Partner na projektu je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije održao je online konferenciju povodom početka projekta »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom«, kojim će biti obuhvaćeno osam osoba s invaliditetom izmještenih iz institucijskog smještaja. Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta je 1.775.424,00 kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda. Partner na projektu je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Više informacija

Donacija tvrtke LPT iz Međimurja uključuje visokokvalitetne opružne madrace dimenzije 180*200 cm izrađene u potpunosti od negorivih materijala. Polovica ovih madraca biti će proslijeđena Caritasu Sisačke biskupije za potrebe obitelji na njihovom području dok će ostatak madraca Zagrebački caritas podijeliti potrebnima na području Zagrebačke nadbiskupije.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije započeo je s provedbom projekta „Caritas-stambena zajednica za osobe s invaliditetom“. Projekt je usmjeren na deinstitucionalizaciju osoba s invaliditetom, a provodi se u okviru poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike - „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“.

Više informacija