CARITASU ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE DODJELJENO PRIZNANJE ZA DOPRINOS U ORGANIZACIJI „KONVOJA LJUBAVI I MIRA“ KOJIM JE 1994. GODINE DOSTAVLJENA HUMANITARNA POMOĆ STRADALOM STANOVNIŠTVU U BOSNI I HERCEGOVINI

10.5.2024. Slika: CARITASU ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE DODJELJENO PRIZNANJE ZA DOPRINOS U ORGANIZACIJI „KONVOJA LJUBAVI I MIRA“ KOJIM JE 1994. GODINE DOSTAVLJENA HUMANITARNA POMOĆ STRADALOM STANOVNIŠTVU U BOSNI I HERCEGOVINI

Obilježavanje 30. obljetnice „Konvoja ljubavi i mira“ u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj upriličeno je 9. svibnja u Islamskom centru u Zagrebu.


Događaju su nazočili brojni uzvanici i predstavnici vjerskih i humanitarnih organizacija koje su 1994. godine uz svesrdnu podršku kardinala Franje Kuharića pokrenuli ovaj projekt u sklopu kojega je ugroženom stanovništvu Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost dopremljeno 20.000 tona humanitarne pomoći.

Svjedoci vremena podijelili su s okupljenima iskustva istaknuvši kako je osim materijalne pomoći koja je osigurala preživljavanje i ostanak stanovništva na okupiranim područjima jednako tako bila važna duhovna i moralna pomoć i podrška koja je utrla put uspostavi mira na tim prostorima.

Muftija akademik Aziz ef. Hasanović dodijelio je priznanja predstavnicima projekta “Humanitarni putovi mira i ljubavi za pomoć Bosni i Hercegovini” među kojima su i Caritas Zagrebačke nadbiskupije te Hrvatski Caritas.


FB