Jedno pismo – jedan osmijeh

Slika: Jedno pismo – jedan osmijeh

Poučeni iskustvom rada online studija obrazovnog partnera Visoka Europska poslovna škola Zagreb, volonteri udruge, a studenti visoke te učenici srednje škole Katarina Zrinski (također obrazovnog partnera) organizirali su jedinstvenu akciju „Jedno pismo – jedan osmijeh“. Unatoč novonastaloj situaciji u društvu, učenici i studenti su odlučili ne dopustiti odgađanje akcije Mi Poduzetnici za Uskrs, koja će se već 9. godinu za redom održati – ovaj puta online.

Invalid value

Podaci donator

Invalid value
Invalid value
Invalid value

Caritas Zagrebačke nadbiskupije se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima donatora, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o donatorima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Podaci se prikupljaju u skladu sa GDPR odredbama.

Pošaljite online uskrsnu čestitku / pismo i pomognite stradalima od potresa

Ideja akcije je da učenici škola sudionica čine dobro iz sigurnosti svoga doma, po preporuci Ministarstva zdravstva. Zajedno sa suradnikom Caritas Zagrebačke nadbiskupije odlučili smo u mogućnost donacije uključiti dva nova artikla – uskršnju čestitku i pismo. Pri ulasku na stranice Caritasa donatorima su dostupni ovi artikli po cijenama od 5 i 8 kuna.

Nakon što se odluče za količinu proizvoda (broj čestitki ili pisama) te odaberu školu sudionicu koja će ga proizvesti, oni postaju donatori Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te istovremeno izmamljuju osmijeh na lice osoba u izolaciji. Škole sudionice potom zaprimaju narudžbu te kreću u izradu pisama i čestitki koje sadržajno mogu biti sve od podrške pa do savjeta i preporuke kako provesti duge dane u socijalnoj izolaciji. Svaka će škola imati mogućnost odabira institucije čijim će štićenicima slati gotova pisma i čestitke, a potom se nadamo suradnji djelatnika institucija koji pisma zaprimaju putem emaila te se potiču da iste ispišu i podijele ili pročitaju štićenicima.

Primarni motiv akcije „Jedno pismo – jedan osmijeh“ je u društvu novonastala situacija borbe protiv virusa COVID19 te potresa koji je pogodio grad Zagreb i njegovu okolicu. Učenici i studenti su odlučni u namjeri da pomognu potrebitima, a u isto vrijeme nastave tradiciju. Na ovaj način udruga Poduzetni nastavlja svoju suradnju s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije koji će ove godine prikupljena sredstva usmjeriti za pomoć stradalima od potresa. Istovremeno udruga potiče socijalnu osviještenost mladih kao i duh poduzetništva, temeljnu lekciju naših obrazovnih partnera, srednje škole Katarina Zrinski i Visoke Europske poslovne škole Zagreb.

Udruga Poduzetni