Jedno pismo – jedan osmijeh

Poučeni iskustvom rada online studija obrazovnog partnera Visoka Europska poslovna škola Zagreb, volonteri udruge, a studenti visoke te učenici srednje škole Katarina Zrinski (također obrazovnog partnera) organizirali su jedinstvenu akciju „Jedno pismo – jedan osmijeh“. Unatoč novonastaloj situaciji u društvu, učenici i studenti su odlučili ne dopustiti odgađanje akcije Mi Poduzetnici za Uskrs, koja će se već 9. godinu za redom održati – ovaj puta online.

Pošaljite online uskrsnu čestitku / pismo i pomognite stradalima od potresa

Ideja akcije je da učenici škola sudionica čine dobro iz sigurnosti svoga doma, po preporuci Ministarstva zdravstva. Zajedno sa suradnikom Caritas Zagrebačke nadbiskupije odlučili smo u mogućnost donacije uključiti dva nova artikla – uskršnju čestitku i pismo. Pri ulasku na stranice Caritasa donatorima su dostupni ovi artikli po cijenama od 5 i 8 kuna.

Nakon što se odluče za količinu proizvoda (broj čestitki ili pisama) te odaberu školu sudionicu koja će ga proizvesti, oni postaju donatori Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te istovremeno izmamljuju osmijeh na lice osoba u izolaciji. Škole sudionice potom zaprimaju narudžbu te kreću u izradu pisama i čestitki koje sadržajno mogu biti sve od podrške pa do savjeta i preporuke kako provesti duge dane u socijalnoj izolaciji. Svaka će škola imati mogućnost odabira institucije čijim će štićenicima slati gotova pisma i čestitke, a potom se nadamo suradnji djelatnika institucija koji pisma zaprimaju putem emaila te se potiču da iste ispišu i podijele ili pročitaju štićenicima.

Primarni motiv akcije „Jedno pismo – jedan osmijeh“ je u društvu novonastala situacija borbe protiv virusa COVID19 te potresa koji je pogodio grad Zagreb i njegovu okolicu. Učenici i studenti su odlučni u namjeri da pomognu potrebitima, a u isto vrijeme nastave tradiciju. Na ovaj način udruga Poduzetni nastavlja svoju suradnju s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije koji će ove godine prikupljena sredstva usmjeriti za pomoć stradalima od potresa. Istovremeno udruga potiče socijalnu osviještenost mladih kao i duh poduzetništva, temeljnu lekciju naših obrazovnih partnera, srednje škole Katarina Zrinski i Visoke Europske poslovne škole Zagreb.

Udruga Poduzetni

v
v
v
+
-

Ostali podaci


Naplata

1. Podaci o prodajnom mjestu i pravni podaci:

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Kaptol 31, 10000 Zagreb
Matični broj: 0610585
OIB: 58633897145
Registarski sud: Republika Hrvatska, Ministarstvo Uprave
Pravni oblik: pravna osoba katoličke Crkve
Privredna banka IBAN HR142340 0091 1103 43166
Zagrebačka banka IBAN HR182360 0001 1013 40277
T: +385 1 4817 716
F: + 385 1 4852 864
E: czn@czn.hr

2. Donacije online

Dragi prijatelji i dobročinitelji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije!
Kako bismo vam omogućili jednostavnije uključivanje u naš rad, pozivamo Vas da putem naše web stranice donirate sredstva te tako poduprete naš rad i pružite neophodnu pomoć obiteljima i pojedincima o kojima skrbimo kroz brojne akcije, projekte i druge načine djelovanja. Valuta plaćanja kojom možete izvršiti donaciju je je Hrvatska kuna (HRK).

3. Izjava o zaštiti osobnih podataka i privatnosti

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Wspay sustav doniran je u humanitarne svrhe.
Caritas Zagrebačke nadbiskupije se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Caritas Zagrebačke nadbiskupije se obvezuje donirana sredstva trošiti za rad na ostvarenju svojih navedenih ciljeva, a moguće je izvršiti povrat doniranih sredstava.

4. Logotipi prihvata kartica i sigurnosnih programa, te njihovi linkovi


American Express - jamstvo sigurne online kupnje Mastercard Securecode Verified By Visa American Express Diners Club International Discover Dinacard MasterCard Maestro Visa