POSJET BOLNICI SVETI RAFAEL U STRMCU

30.4.2024. Slika: POSJET BOLNICI SVETI RAFAEL U STRMCU

Djelatnici Obiteljskog savjetovališta i Socijalne službe Caritasa Zagrebačke nadbiskupije posjetili su Bolnicu Sveti Rafael u Strmcu, jednu od najsuvremenijih psihijatrijskih ustanova u regiji s više od stotinu bolesničkih ležajeva.


"U predivnom prirodnom okruženju pred nama se otvorio pogled na veliki kompleks moderno uređene zgrade i brižno njegovanog parka koji okružuje bolnicu. Od prvih estetskih dojmova, poštovanje prema svemu što rade djelatnici bolnice samo je raslo. Standardi humanog pristupa pacijentima su izuzetno visoki. Milosrdna braća, koja su osnovala i vode bolnicu, vode se visokim načelima koja postoje već stotinu godina. Pacijentima pristupaju kao svojim gostima i nastoje ih primiti s puno duše, a u stručnom pogledu do zadnje minute strukturiraju njihovo vrijeme da se brzo oporave i vrate u svakodnevno kvalitetnije funkcioniranje", izvješćuje voditeljica Obiteljskog savjetovališta Ana Sarić, jedna od sudionica ovoga posjeta koji je organiziran 30. travnja.

"U susretu dva tima iz različitih ustanova u spontanom smo razgovoru podijelili svoja iskustva, poteškoće s kojima se susrećemo i vidjeli brojne prilike za povezivanje i nadogradnju naših usluga", kaže voditeljica Sarić, zaključujući: "Ono što se približi očima, bliže je i u srcu. Shvatili smo koliko je Nova Gradiška blizu i koliko nam je dragocjena profesionalna suradnja."

Susret je potaknuo psihijatar prof. dr. sc. Križo Katinić koji stručno surađuje s obje ustanove, čime je želio stručno povezati osobe koje dijele zajedničke radne i duhovne vrijednosti.

Više o Bolnici Sveti Rafael u Strmcu možete doznati na mrežnim stranicama https://bolnicasvetirafael.eu/.


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.