IZ CARITASA NOSE EMPATIJU, ZNANJA, VJEŠTINE, PREDIVNA ISKUSTVA I PRIJATELJSTVA

16.5.2024. Slika: IZ CARITASA NOSE EMPATIJU, ZNANJA, VJEŠTINE, PREDIVNA ISKUSTVA I PRIJATELJSTVA

U današnje vrijeme mnogi zaposlenici, posebno mlađe generacije, često mijenjanju organizacije u kojima rade pa je slično i sa zaposlenicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Caritas odaje priznanje i zahvalnost svima koji su kroz dulje ili kraće vrijeme na raznim pozicijama služili potrebitima stručno i s ljubavlju te tako doprinijeli karitativnom poslanju Crkve na ovim prostorima. Ujedno im poručuje, ukoliko u novom radnom okruženju ne ispune svoja očekivanja, da su im vrata Caritasa uvijek otvorena.


Krajem travnja Caritas se oprostio s dvjema kolegicama koje su prihvatile nove poslove izazove. Donosimo dio njihovih poruka na rastanku s Caritasom i njegovim zaposlenicima.

"U Caritas Zagrebačke nadbiskupije došla sam prije 20 godina u sklopu vježbeničkih staža, netom nakon završenog fakulteta pri Studijskom centru za socijalni rad. Po završetku staža dobila sam priliku ostati u Caritasu te sam bila u mogućnosti ostvariti se, kako profesionalno tako i na osobnoj razini, kroz iskustva koja sam stekla na radnim mjestima koja su mi bila povjerena (socijalni radnik, stručni voditelj kuća, voditelj projekata, koordinator volontera). Najvrijednije što nosim sa sobom iz Caritasa su zasigurno empatija, znanje i vještine u radu s različitim kategorijama korisnika, snalažljivost u pronalaženju rješenja pomoći osjetljivim skupinama korisnika, a posebno predivna i dugogodišnja prijateljstva koja su mi bila i ostala životna podrška i bez kojih mnogo toga ne bi bilo moguće ostvariti." (Daniela)

"Kad si koordinator projekata na razini ovako velikog sustava, imaš priliku surađivati sa svim kolegama u organizaciji koji izravno pomažu različitim skupinama korisnika. Naravno, tu su i vrijedne suradnje sa srodnim udrugama i organizacijama koje oplemenjuju naš rad. Djeca i mladi, starije osobe, osobe koje žive u siromaštvu, žrtve nasilja, beskućnici, osobe s invaliditetom (...) - sve su to osobe kojima možeš pomoći osmišljavajući projektne aktivnosti Iako ne radiš direktno s korisnicima znaš da si doista pomogao i učinio korak nabolje za sve uključene u projekt. Timski posao ostavlja mnogo prostora za kreativnost i inovacije. Divan posao, isto tako i iznimno odgovoran, ali vrijedi truda kada znaš da si i ti dio kotača promjene." (Andrea)


FB