CARITAS CVIJEĆEM ZAHVALIO MAJKAMA

12.5.2024. Slika: CARITAS CVIJEĆEM ZAHVALIO MAJKAMA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i ove je godine razveselio majke za Majčin dan u pet župa Zagrebačke nadbiskupije darivajući im cvijeće u znak zahvalnosti što su prihvatili poziv i dar majčinstva, u svoj njegovoj ljepoti i radosti ali i težini i odgovornosti.


Bio je to mali prigodni znak pažnje koji je izmamio osmijeh jednako lijep i velik na mladim i starim licima žena, čije svakodnevne majčinske žrtve, koje u skrovitosti čine s puno ljubavi, nerijetko nisu dovoljno cijenjene ni u obitelji ni u društvu.

Zagrebački Caritas zahvaljuje svim župnicima, župnim caritasima i župama u suradnji s kojima je ove godine organizirao podjelu lončanica poslije svetih misa: Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Malešnica-Oranice (Zagreb) i župniku vlč. Antoniju-Mariju Čirku; Župi Sv. Nikole biskupa u Donjoj Zelini i župniku vlč. Dragutinu Smrkulju; Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Mahičnom i župniku vlč. Ivanu Braovcu; Župi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji i vlč. mr. Marijanu Kušeniću; Župi Sv. Vida mučenika u Brdovcu i župniku vlč. Danijelu Hačku.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, svjestan važne uloge majke u obitelji i društvu, tijekom čitave godine pomaže majkama na razne načine, između ostaloga: pružajući sklonište njima i njihovoj djeci u Kući za žrtve obiteljskog nasilja, osposobljavajući ih za samostalan život kroz razne izobrazbe i pomažući im da prebrode proživljene traume; pružajući smještaj i prehranu trudnicama i majkama s novorođenčadi na Majčinskom odjelu Kuće ljubavi na Savici-Šancima, pomažući im u prihvaćanju majčinske uloge i osposobljavajući ih za samostalan život, pružajući njima i djeci potrebnu zdravstvenu skrb; socijalno ugroženim samohranim majkama pruža pomoć u naravi kroz projekt Socijalne samoposluge, a novčanu pomoć prema procjeni Socijalne službe; stručnu psihološku i duhovnu pomoć Caritas im pruža kroz usluge Obiteljskog savjetovališta. Osim toga brojnim majkama pomažu neposredno župni caritasi, kojih je trenutno aktivno 165 župnih caritasa u Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema svojim mogućnostima - novčanim, materijalnim i stručnim.


Više fotografija na našoj facebook stranici.