USUSRET »MILOSTI PUNOJ« - MAJCI, ZAGOVORNICI I POMOĆNICI

31.5.2021. Slika: USUSRET »MILOSTI PUNOJ« - MAJCI, ZAGOVORNICI I POMOĆNICI

Brojnim sadržajima kojima Caritas nastoji korisno popuniti slobodno vrijeme korisnika Kuće za mlade »Da život imaju!«, u subotu 29. svibnja pridružio je i hodočašće u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.


Hodočasnicima iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije bistrički župnik i rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević posvetio je posebnu pažnju od dolaska do odlaska.

Prečasni Matošević pokazao im je Svetište i upoznao ih s njegovom poviješću. Zatim ih je u bazilici Majke Božje Bistričke na svetoj misi za hodočasnike u 11:00 sati postavio blizu oltara i posebno pozdravio. Na toj misi ujedno je i ministrirao mladi Patrik, jedan od stanara Kuće za mlade. Gostoljubivi Rektor naposlijetku ih je sve počastio ukusnim objedom u jednom od bistričkih restorana.

»Kada nam je rektor Matošević protumačio simboliku bistričkog crnog kipa Blažene Djevice Marije, to me je jako dirnulo jer nas je na jednostavan način podsjetio što za nas vjernike znači Majka Božja. Drago mi je da smo imali i pobožnost križnoga puta na Kalvariji te da smo za vrijeme objeda mogli popričati o vlastitim dojmovima. Moje iskustvo ovoga hodočašća je jako lijepo, posebice zato što sam prvi puta posjetila ovo Gospino svetišts. Sve mi je bilo jako poučno i zabavno u isto vrijeme. Zahvalna sam svima koji su nas lijepo ugostili te nam tako priuštili ovo iskustvo«, kaže Josipa (21) jedna od hodočasnika.

U pratnji korisnika Kuće za mlade »Da život imaju!« bili su voditeljica Kuće Daniela Petković i psiholog Matija Trupinić.