S NESTRPLJENJEM JE IŠČEKIVALA NASTUP PRED DJECOM

27.4.2021.

U okviru Caritasova projekta za glazbenike »Uključi se, volontiraj i sviraj!«, koji Caritas organizira za korisnike Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, 26. travnja navečer, u atriju je pjevanjem i sviranjem na klaviru nastupila Ivana Zvonković.


Na upit o tome što ju je potaklo da dođe svirati djeci i mladima s invaliditetom i intelektualnim teškoćama, odgovara: »Vidjela sam prijavu na stranici Volonterskog centra te sam se odlučila prijaviti. Kako sviram u zboru mladih u svojoj župi i pohađam srednju glazbenu školu, često sviram s mladima, mlađom djecom u slobodno vrijeme. Korona nam je to onemogućila, stoga sam iščekivala kada će 'osvanuti' neki događaj koji će mi pružiti to isto iskustvo, a pritom se zabaviti i uživati s djecom!«

Svoje dojmove za vrijeme i poslije nastupa Ivana opisuje s ushitom: »Oduševljenost! Djeca su se zabavila, te sam također uživala i sama. Radujem se idućem susretu!«

U okviru projekta volonterskih glazbenih večeri u Caritasovoj kući u Brezovici do sada su nastupili: band Cover Page (21. travnja), Marijana Balanč na klaviru (22. travnja) i Vanja Međimorec na gitari (15. i 22. travnja). Idući tjedan po drugi puta nastupaju glazbeni sastav Cover Page (5. svibnja) te Vanja i Marijana (5. svibnja).

Koliko takvi veseli događaji znače djeci i mladima s invaliditetom i intelektualnim teškoćama može se donekle predočiti iz kratkog videozapisa s nastupa gospođice Zvonković na donjoj poveznici.

https://drive.google.com/file/d/1_eFbSXOo7Neuml2TPqzgY1e_BoTnpjEj/view?usp=sharing