OSNOVCI SUOSJEĆAJU S RATOM POGOĐENIM NARODOM

10.5.2022.

Pozivu za žurnu pomoć svim osobama pogođenima ratom u Ukrajini već drugom akcijom po redu odazvala se OŠ Marija Bistrica u Mariji Bistrici, na čemu Caritas Zagrebačke nadbiskupije od srca zahvaljuje u ime korisnika akcije »I sitno je bitno«.


»Kako bismo odgovorili na ovu tešku situaciju i pomogli djeci i njihovim obiteljima, naša škola je i ovaj put otvorila 'svoje oči i svoje srce' i pokrenula akciju prikupljanja. Prikupili smo veliku količinu donacija koju smo proslijedili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. Koliko su se naši učenici, roditelji odazvali akciji su i dokaz ogromni paketi i kutije svih navedenih potrepština. HVALA svima koji su se na bilo koji način odazvali i sudjelovali u ovoj plemenitoj gesti pomoći potrebitima, a veliko hvala i inicijatorici akcije, našoj vjeroučiteljici Barbari Sipini!«, riječi su zahvale gosp. Dominika Karajića, ravnatelja OŠ Marija Bistrica, objavljene povodom primopredaje artikala prikupljenih u drugoj akciji (http://www.os-marija-bistrica.skole.hr/novosti/humanitarna-akcija-za-ukrajinu-u-nasoj-skoli/).

Na fotografiji gore: Maštovito napravljeni plakat OŠ Marija Bistrica za poticaj na sudjelovanje u akciji »I sitno je bitno«


HUMANITARNA AKCIJA »I SITNO JE BITNO«

Humanitarna akcija »I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije još je u tijeku.

Gotovina (sitan novac) se može ubaciti u posebno označene kutijice za milodar postavljene u poslovnicama Hrvatske poštanske banke, Hrvatske pošte, Hrvatske Lutrije, Zagrebačke banke, Privredne banke Zagreb, Erste banke i FINE diljem Hrvatske.

Novčane donacije mogu se uplatiti i putem mobilnog bankarstva skeniranjen posebnog 2D barkoda za akciju »I sitno je bitno«, zatim putem KEKS Pay aplikacije Erste banke te skeniranjem KEKS Pay QR koda za prihvat donacija putem KEKS Pay aplikacije.

Donacije hrane i higijenskih potrepština i nadalje se prikupljaju u župnim Caritasima na području Zagrebačke nadbiskupije te na lokacijama nadbiskupijskog Caritasa u Zagrebu: Babonićeva 121, Crnojezerska 20, Avenija Dubrava 218 te u Caritasovu skladištu u Rakitju, na adresi Ribička 4.

Više informacija o akciji »I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine« svi zainteresirani mogu dobiti putem e-maila isitnojebitno@czn.hr ili pozivom na broj mobitela 099 269 66 91.