SRETNA ŠTO JE BILA DIO CARITASA

24.3.2023. Slika: SRETNA ŠTO JE BILA DIO CARITASA

Poslije trideset i tri godine rada u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, u zasluženu mirovinu ispraćena je gđa Jadranka Bosnar, voditeljica Caritasove socijalne službe.


Ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar zahvalila je gospođi Bosnar za gotovo trideset i tri godine rada u Zagrebačkom Caritasu istaknuvši da je u svom radu uvijek bila suosjećajna s korisnicima, predana u radu, samozatajna u obavljanju povjerenih zadataka i odana zaposlenica. Živeći Caritas ne samo u radno vrijeme nego dvadeset i četiri sata na dan, kolegica Bosnar postala je sinonim socijalnog rada Caritasa, a nebrojena znana i neznana djela pomoći potrebnima ostaju bogatstvo koje nam je ostavila i za koje je zavrijedila našu iskrenu zahvalnost i poštovanje, istaknula je.

Govoreći o godinama provedenim u Caritasu, gđa Bosnar izrazila je sreću i ponos što je bila dio ovoga Caritasa jer je ovdje radila posao koji je voljela, a voljela ga je prvenstveno zato jer je voljela ljude i voljela im je pomagati. Kroz rad u Caritasu razumjela je na koji način pristupiti svakom korisniku, a ono što joj je ponajviše činilo taj posao lijepim i lakim bilo je ugodno okruženje i lijepo zajedništvo zaposlenika i volontera.

Naglasila je vrijednost teškog početka rada u Caritasu, u vremenu drugačijem od današnjega, čije djelovanje je tada bilo itekako potrebno, a posebno priznanje odala je sadašnjoj upravi koja je rad Caritasa dovela na zavidnu ljestvicu. Ponosna sam što ostavljam kolegice koje su izuzetno kvalitetne, stručne i koje zaista znaju što rade i gdje rade, rekla je sa zadovoljstvom gđa Bosnar.

Na oproštajnom susretu, organiziranom 22. ožujka u Babonićevoj 121, izmjenjivali su se osmjesi i suze, a rastanak od vrijedne i drage kolegice olakšala je pjesma koja je potvrdila da će zajedništvo izgrađeno kroz lijepe i kroz teške trenutke trajati i dalje.

Kratak prilog objavljen povodom 30 godina rada gđe Bosnar i još dvoje zaposlenika u CZN-e dostupan je na donjoj poveznici.
https://www.czn.hr/vijesti/svaki-novi-dan-prilika-je-za-novo-dobro-djelo