N A J A V A - Obilježavanje Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, 25. srpnja 2021. godine

22.7.2021.

Prvi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježava se 25. srpnja 2021. godine na poticaj pape Franje. Tim povodom će Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te u suradnji s Domom za starije osobe Dubrava - Zagreb, 25. srpnja u 10:00 sati upriličiti prigodni program u Kući sv. Franje u Vugrovcu.


U programu će sudjelovati korisnici iz Caritasovih kuća za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i korisnici Doma za starije osobe Dubrava - Zagreb.

Program će obuhvatiti povezivanje djece koja su u institucionalnoj skrbi Zagrebačkog Caritasa s korisnicima Doma za starije osobe Dubrava - Zagreb kroz online komunikaciju putem tableta.

Ovime želimo potaknuti svijest o važnosti razvoja odnosa »djedova i baka« i »unučadi«, koji - iako nisu biološki povezani - mogu međusobno ostvariti odnose s takvim kvalitetama i zadovoljiti svoje potrebe za pripadanjem i kontaktom.

Ubuduće će se Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba svake godine obilježavati četvrte nedjelje u srpnju, povodom spomendana sv. Joakima i Ane, kao poticaj da je starost dar te da su bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje kako bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere.


Caritas Zagrebačke nadbiskupije


Poruka pape Franje za 1. Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba (25. srpnja 2021.)
https://drive.google.com/file/d/1aLKE8gGwzW-y-MvsS3qqQ70eM4Sz9EKX/view?usp=sharing