Vijesti

U duhu Poruke pape Franje, koji je za 1. Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba pozvao mlade i stare da zajedno grade svijet sutrašnjice, održan je susret djece iz Caritasovih kuća i korisnika Doma za starije osobe Dubrava - Zagreb.

Više informacija

Prvi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježava se 25. srpnja 2021. godine na poticaj pape Franje. Tim povodom će Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te u suradnji s Domom za starije osobe Dubrava - Zagreb, u nedjelju, 25. srpnja u 10:00 sati upriličiti prigodni program u Kući sv. Franje u Vugrovcu.

Više informacija

Prvi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježava se 25. srpnja 2021. godine na poticaj pape Franje. Tim povodom će Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te u suradnji s Domom za starije osobe Dubrava - Zagreb, 25. srpnja u 10:00 sati upriličiti prigodni program u Kući sv. Franje u Vugrovcu.

Više informacija

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, koja djeluje pod sloganom »Humanost prije svega«, ove je godine povodom Kurban Bajrama, podijelila 1.170 kilograma junećeg mesa. Kurbane su, kao i prethodnih godina, uručili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, pučkim kuhinjama, potrebitima i humanitarnim organizacijama.

Više informacija

Laudato TV u svojemu programu emitirao je prilog o izobrazbi zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u okviru projekta »Skrb temeljena na znanjima o traumi«, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa REC (Rights, Equality and Citizenship). Prilog je emitiran u emisiji »IZDVOJENO«, 9. srpnja ove godine.

Više informacija

Dvadeset zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 9. srpnja uspješno je završilo izobrazbu u okviru projekta »Skrb temeljena na znanjima o traumi«, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa REC (Rights, Equality and Citizenship).

Više informacija

Uz srdačne čestitke, rođendansku pjesmu, prigodni dar i tortu, zaposlenice Caritasa 6. srpnja proslavile su 90. godinu života gđe Olge, korisnice EU projekta »Socijalno se uključi i zaposli - SUZI«, čiji je nositelj Grad Zagreb, a Zagrebački Caritas jedan od partnera.

Više informacija

Ovih dana u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije boravi delegacija iz biskupije Mantova koju čine Matteo Amati, novi direktor Caritasa biskupije Mantova, Davide Fezzardi, Caritas Guidizzolo te dugogodišnji prijatelj Zagrebačkog Caritasa don Luigi Milani.

Više informacija

Gospođa Jelka Romšić jedna je od brojnih volontera koji dolaze u Kuću ljubavi. Nju, kao i sve Caritasove volontere krasi široki osmijeh, onako 'iz duše' prožete dubokom radošću, jer čine dobro bližnjima bez ikakve računice.

Više informacija

Još jednom čestitamo Kući ljubavi 30 godina u službi naših mališana te majki i trudnica, a ujedno dijelimo s vama trenutke njihove svakodnevice, uz posebnu zahvalu darovateljima i volonterima, koji je čine ljepšom i radosnijom!

Više informacija

Kuća ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 17. lipnja obilježila je 30 godina rada, tijekom kojih je u njoj sigurnu i mirnu luku, doduše privremenu, našlo 1715 djece u dobi do tri godine starosti te 334 trudnice i majke.

Više informacija

Koristeći lijep, sunčan dan i kratku stanku glede studentskih obveza, Caritas je 10. lipnja za stanare Kuće za mlade »Da život imaju!« organizirao dugo očekivani izlet na Plitvice, koji je prethodno bio odgođen zbog lošeg vremena.

Više informacija

Na sastanku koji je predsjednik Vlade Andrej Plenković održao 9. lipnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici s predstavnicama udruga i organizacija koje skrbe o žrtvama obiteljskoga nasilja predstavljene su izmjene Kaznenoga zakona i prezentirani potezi koje je Vlada napravila u borbi protiv nasilja u obitelji i prema ženama.

Više informacija

Gospodin Mario Škegro, direktor Društva sportske rekreacije »Superkid«, u Brezovicu je doselio prije nešto više od godinu dana i dosjetio se, čim je imao priliku i mogućnosti, kako da se uključi i učini nešto korisno za djecu s teškoćama u razvoju, za korisnike Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca koja zbrinjava djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Društvu Mon Perin d.o.o. na petodnevnom boravku četrnaestero mladih iz Kuće Emaus s pratnjom u mobilnim kućicama pokraj mora nedaleko Bala te ostalim darovateljima koji su njihov odmor učinili ljepšim i sadržajnijim.

Više informacija

U subotu 29. svibnja Gospa Trsatska primila je u posjet pun autobus svoje djece iz Brezovice. Cjelodnevni program za korisnike Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« započeo je i završio u hodočasničkom ozračju - molitvom krunice i pjevanjem crkvenih pjesmama - a uz duhovni program u drevnom Svetištu Majke Božje Trsatske, Brezovčani su se i osvježili kupanjem u moru u Jadranovu.

Više informacija

Predstavnici Rotaract kluba Velika Gorica predali su Sigurnoj kući Caritasa Zagrebačke nadbiskupije vrijednu donaciju higijenskih potrepština koje su prikupili u akciji »Zajedno protiv menstrualnog siromaštva« provedenoj u travnju mjesecu ove godine.

Više informacija

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, čiji je slogan »U službi čovječanstva«, svakom svojom novom donacijom pobjeđuje »kulturu ravnodušnosti«, o kojoj papa Franjo često govori kao o velikoj opasnosti našega vemena. Zato ne bismo pogriješili kada bismo vijesti o svim njihovim donacijama Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, a posebice Kući bl. Alojzija Stepinca, u čijoj blizini je njihovo sjedište, naslovili s »Dobri susjedi«.

Više informacija

Životno iskustvo gospodina Dade Golemca je da je 'blaženije davati nego li primati' (Dj 20,35b). Želja da ispuni svoju duboku potrebu za služenjem bližnjima u potrebi učinila ga je Caritasovim volonterom - najprije u projektu Socijalne samoposluge u Crnojezerskoj, zatim u Kući ljubavi na Savici te posljednje vrijeme u Polu/dnevnom boravku za osobe s invaliditeom Kuće bl. Alojzija Stepinca.

Više informacija