ZASLUŽILI SU ODLIČNO LJETOVANJE I DOBILI SU GA

9.7.2024. Slika: ZASLUŽILI SU ODLIČNO LJETOVANJE I DOBILI SU GA

U pravo vrijeme, u ove dane velikih vrućina, djeca i mladi iz organiziranog stanovanja u Kući za mlade "Da život imaju!" ljetovali su na otoku Ižu.


Grupa od desetero djece, u pratnji dva odgojitelja, uputila se 1. srpnja u osmodnevnu ljetnu avanturu uz puno uzbuđenja i veselja.

Ivan iz Kuće za mlade to vidi ovako: "Vrijedno smo učili, nitko nije išao na popravni, sve smo položili i super smo! Zaslužili smo more i bilo nam je super!"

Valentina pak ljetovanje opisuje ovako: "I napokon došli smo na otok Iž i tada je krenula zabava. Sami smo kuhali obroke - svaki dan sve finije i finije. Trudili smo se da dane provodimo što uzbudljivije. Svakodnevno smo išli na plažu, a imali smo i mali izlet na brdo Korenjak. Bilo je uzbudljivo! Naporno smo hodali ali je bilo vrijedno truda - pogled na more s najvišega vrha oduzima dah! Naš drugi izlet bio je vožnja brodićem, uz otkrivanje raznih uvala i učenje vještina vožnje: kako usidriti čamac, 'parkirati' ga i čvrsto vezati za obalu. Obišli smo i otok Ugljan. Vidjeli smo njegove prelijepe uvale u kojima smo se i kupali. Bilo je preuzbudljivo! Preostala dva dana išli smo na igralište, upoznali Ižane, s njima pričali i kupali se. Bilo je ovo ludo i nezaboravno ljetovanje!"

"Doista djeca i mladi vratili su se u Zagreb ozareni, sretni, prepuni novih doživljaja. Netko je bio prvi puta na moru, jedna djevojčica naučila je plivati, a svi su se lijepo povezali i ojačali svoje zajedništvo", zaključuje voditeljica Sektora usluga socijalne skrbi Suzana Horvat Kutle, zahvaljujući na kraju u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije darovatelju gospodinu Juri Čuturi, koji je omogućio ovo prelijepo iskustvo ljetovanja na moru.


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.