ZAGREBAČKI OSNOVCI »DOBRI KAO KRUH«

30.10.2020. Slika: ZAGREBAČKI OSNOVCI »DOBRI KAO KRUH«

U okviru humanitarne akcije »Dobri kao kruh«, učenici sa svojim roditeljima i nastavnici OŠ Alojzija Stepinca na Vrbanima u Zagrebu prikupljali su hranu i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, čiji su korisnici uslijed posljedica potresa i korona krize u velikoj potrebi.


Prikupljanje hrane s dužim rokom trajanja (prvenstveno konzervirane hrane i tjestenine) te higijenskih potrepština za korisnike Caritasove Socijalne samoposluge OŠ Alojzija Stepinca organizirala je u Palinovečkoj i u dislociranom objektu u Kuzminečkoj ulici od 19. do 30. listopada ove godine. U cilju što većeg odaziva, vijest o akciji objavili su i na mrežnim stranicama škole.

»Dobri kao kruh tradicionalna je humanitarna akcija u našoj školi i već godinama je uspješno provodimo povodom Dana kruha. Posebno me veseli što smo i ove godine, kada radimo u otežanim uvjetima pandemije, uspješno organizirali ovu akciju zahvaljujući nesebičnosti naših učenika i njihovih roditelja. Drago nam je što će pomoć stići potrebitim sugrađanima, a posebno nam je drago što kod naših učenika njegujemo radost dijeljenja s onima kojima je potrebna pomoć«, izjavila je ravnateljica škole Darka Bebić Štimac prigodom preuzimanja donacije u petak 30. listopada.


Prilikom preuzimanja donacije u Palinovečkoj 42, Caritasova socijalna radnica Ana Juratovac uručila je zahvalnicu ravnateljici OŠ Alojzija Stepinca te je zahvalila njoj, učenicima i njihovim roditeljima te nastavnicima što su se ovom humanitarnom akcijom odazvali na apel za pomoć koji je Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio javnosti 16. listopada za projekt »Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi«, preko kojega pomoć u hrani prima 2.500 osoba. Korisnici Caritasove Socijalne samoposluge svaka dva mjeseca primaju paket hrane, čiji sadržaj/veličina ovisi o broju članova obitelji, a najzastupljenija kategorija korisnika su umirovljenici s niskim mjesečnim primanjima.

Na apel za pomoć Socijalnoj samoposluzi, koji je Caritas putem medija uputio javnosti 16. listopada, osim OŠ Alojzija Stepinca, do sada se odazvao jedan zagrebački dječji vrtić i tvrtke Podravka d.d. i Dukat d.d.. Osim toga u katoličkom tjedniku »Glas Koncila«, od nedjelje 25. listopada, čitatelji su mogli putem priložene uplatnice novčanim darom poduprijeti rad Caritasove Socijalne samoposluge.



Apel koji je Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti nalazi se na donjoj poveznici.
http://www.czn.hr/vijesti/apel-iz-caritasove-socijalne-samoposluge-povodom-17-listopada-medjunarodnog-dana-borbe-protiv-siromastva-i-socijalne-iskljucenosti

Projekt »Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi«
http://www.czn.hr/izdvojeno/socijalna-samoposluga