ZAGREBAČKI CARITAS OBILJEŽIO 7. SVJETSKI DAN SIROMAHA

20.11.2023. Slika: ZAGREBAČKI CARITAS OBILJEŽIO 7. SVJETSKI DAN SIROMAHA

Povodom 7. Svjetskog dana siromaha, Caritas Zagrebačke nadbiskupije je u ponedjeljak 20. studenoga podijelio prigodne darove korisnicima pučke kuhinje sestara Misionarki ljubavi u Jukićevoj, Zagreb.


U duhu papine poruke za 7. Svjetski dan siromaha, koji je obilježen u nedjelju 19. studenoga pod sloganom „Ne okreći lica od siromaha“, zaposlenici i volonteri Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, sestre Misionarke ljubavi i njihovi volonteri ponovno su posvjedočili svoju ljubav, blizinu i solidarnost sa siromasima. Za svakog od stodvadeset korisnika pučke kuhinje u Jukićevoj Caritas je pripremio i podijelio prigodne pakete s higijenskim proizvodima.

Susrećući se tijekom cijele godine s brojnim licima siromaštva, Caritas zajedno s dobročiniteljima i volonterima svakodnevno nastoji pružiti konkretne odgovore na potrebe siromašnih i obespravljenih.

„Svjesni sve većih potreba i izazova, zahvaljujemo Bogu za uključenost brojnih volontera, kako u župnim caritasima tako i pri nadbiskupijskom Caritasu, koji se predano posvećuju i pomažu potrebnima pri tom se ne ograničavajući samo na pružanje materijalne pomoći nego slušaju, razgovaraju, pokušavaju razumjeti situaciju i njezine uzroke, kako bi dali odgovarajući savjet i ispravne preporuke, kako nas poziva i Sv. Otac u Poruci za 7. svjetski dan siromaha. Pozivamo nadležne institucije te srodne pomažuće organizacije na snažnije zajedništvo i suradnju u brizi za siromašne kako bi svatko u skladu s primljenim darom i poslanjem uložio još više truda da ljubav urodi plodom i da budu blizu svakom siromahu, istaknula je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa u prigodnom susretu s korisnicima u Jukićevoj.

Caritas zahvaljuje i dobročiniteljima koji svoja materijalna i financijska dobra preko Caritasa stavljaju na raspolaganje siromašnima i potrebnima.

Obilježavajući 7. Svjetski dan siromaha, Caritas Zagrebačke nadbiskupije otvorio je i proširene kapacitete prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu koje je u nedjelju 12. studenoga blagoslovio zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša.


Više fotografija u objavi na facebook stranici.

-

Papina poruka za Svjetski dan siromaha 2023. godine
https://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/rijec-svetog-oca/papina-poruka-za-svjetski-dan-siromaha-2023