USKRSNI BROJ BILTENA »CARITAS«

30.3.2021. Slika: USKRSNI BROJ BILTENA »CARITAS«

Danas je iz tiska izašao Uskrsni broj biltena »Caritas«, glasila Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koje izlazi dva puta godišnje.


Bogati sadržaj ovoga broja raspoređen na 24 stranice s fotografijama u boji mogao bi se ukratko opisati s nekoliko rečenica uvodnika ravnateljice Caritasa s. Jelene Lončar: »Bremenitost vremena nije sputala karitativno djelovanje u našoj Nadbiskupiji. Caritas Zagrebačke nadbiskupije svjedočio je i svjedoči začuđujućoj povezanosti i inicijativama pojedinaca i skupina koji se stavljanju na raspolaganje u djelovanju Caritasa. Primjeri su to koji ohrabruju zbog jednostavnosti srca i svjedočenja Božje riječi po malim djelima milosrđa izraženima blizinom i suosjećanjem s braćom i sestrama u potrebi. O tome ćete se osvjedočiti čitajući stranice našeg Caritasa, a posebno Godišnji izvještaj o radu u 2020. godini, koji uz druge teme donosimo u ovom uskrsnom broju. Iz izvještaja je vidljivo da su prioritet bili stradali u potresima koji su pogodili Zagreb i okolicu te Hrvatsku Banovinu.«

Poslije poticajnog uvodnika Ravnateljice, čitatelji se mogu informirati o promjenama u Upravi ovoga nadbiskupijskog Caritasa, događanjima u sklopu pružanja usluga socijalne skrbi i karitativnog rada, različitim susretima, edukacijama i druženjima te novostima u mreži župnih caritasa.

Bilten su za poštu pakirali u Sesvetskom Kraljevcu korisnici Prihvatilišta za beskućnike i Kuće za mlade »Da život imaju!«.

Svi koji žele mogu besplatno preuzeti ovaj broj biltena »Caritas« u PDF verziji s donje poveznice.

PDF verzija biltena »Caritas« - Uskrs, 2021. godine 
https://drive.google.com/file/d/1jf3IsPrPY0BOVaIeTRIZiWwsRH1exDXz/view?usp=sharing