USKRSNI BROJ BILTENA »CARITAS«

30.3.2021.

Danas je iz tiska izašao Uskrsni broj biltena »Caritas«, glasila Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koje izlazi dva puta godišnje.


Bogati sadržaj ovoga broja raspoređen na 24 stranice s fotografijama u boji mogao bi se ukratko opisati s nekoliko rečenica uvodnika ravnateljice Caritasa s. Jelene Lončar: »Bremenitost vremena nije sputala karitativno djelovanje u našoj Nadbiskupiji. Caritas Zagrebačke nadbiskupije svjedočio je i svjedoči začuđujućoj povezanosti i inicijativama pojedinaca i skupina koji se stavljanju na raspolaganje u djelovanju Caritasa. Primjeri su to koji ohrabruju zbog jednostavnosti srca i svjedočenja Božje riječi po malim djelima milosrđa izraženima blizinom i suosjećanjem s braćom i sestrama u potrebi. O tome ćete se osvjedočiti čitajući stranice našeg Caritasa, a posebno Godišnji izvještaj o radu u 2020. godini, koji uz druge teme donosimo u ovom uskrsnom broju. Iz izvještaja je vidljivo da su prioritet bili stradali u potresima koji su pogodili Zagreb i okolicu te Hrvatsku Banovinu.«

Poslije poticajnog uvodnika Ravnateljice, čitatelji se mogu informirati o promjenama u Upravi ovoga nadbiskupijskog Caritasa, događanjima u sklopu pružanja usluga socijalne skrbi i karitativnog rada, različitim susretima, edukacijama i druženjima te novostima u mreži župnih caritasa.

Bilten su za poštu pakirali u Sesvetskom Kraljevcu korisnici Prihvatilišta za beskućnike i Kuće za mlade »Da život imaju!«.

Svi koji žele mogu besplatno preuzeti ovaj broj biltena »Caritas« u PDF verziji s donje poveznice.

PDF verzija biltena »Caritas« - Uskrs, 2021. godine 
https://drive.google.com/file/d/1jf3IsPrPY0BOVaIeTRIZiWwsRH1exDXz/view?usp=sharing