TREĆA RADIONICA ZA DJECU I RODITELJE RASELJENE IZ UKRAJINE

11.11.2023. Slika: TREĆA RADIONICA ZA DJECU I RODITELJE RASELJENE IZ UKRAJINE

U cilju socijalne integracije i pružanja psihosocijalne podrške zbog proživljenog straha, traume i bespomoćnosti te pronalaženje smislenih aktivnosti u kojima će se djeca osjećati korisno i uspješno, Caritas Zagrebačke nadbiskupije održao je treću radionicu za djecu i roditelje raseljene iz Ukrajine.


Radionica je održana 10. listopada u prostorijama Uprave zagrebačkog Caritasa, u Babonićevoj ulici 121 u Zagrebu, a vodile su je Caritasove zaposlenice.

Socijalna radnica i ADI savjetnica Irena Konda iz Obiteljskog savjetovališta i pripravnice socijalne radnice održale su kreativnu radionicu s djecom. Izrađivala su odljeve u gipsu, koje će na sljedećoj radionici dovršiti bojanjem i njima za Božić razveseliti najmilije.

Njihove majke provele su vrijeme u razgovoru i druženju, razmjenjujući iskustva o svojim životnim situacijama (pitanje zaposlenja, stanovanja, svakodnevne životne teškoće) uz psihosocijalnu podršku djelatnica Caritasa - voditeljice Socijalne službe Ane Juratovac i još jedne socijalne radnice.

Jedna od majki susret je "zasladila" slasticama, koje je podijelila sudionicima.

Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.

- - -

POVEZANE VIJESTI

16. 06. 2023.
CARITASOVA POMOĆ DJECI I MAJKAMA IZ UKRAJINE
https://www.czn.hr/vijesti/caritasova-pomoc-djeci-i-majkama-iz-ukrajine
+ FB

25. 04. 2023.
RADIONICE ZA DJECU I RODITELJE RASELJENE IZ UKRAJINE
https://www.czn.hr/vijesti/radionice-za-djecu-i-roditelje-raseljene-iz-ukrajine
+ FB