STAMBENA ZAJEDNICA - POSJETI, AKCIJE I DONACIJE

6.7.2022. Slika: STAMBENA ZAJEDNICA - POSJETI, AKCIJE I DONACIJE

Stanare Caritasove kuće na zagrebačkoj Trešnjevci, u kojoj se provodi projekt »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom«, posjetio je predstavnik Grada Zagreba, čiji je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom partner na navedenom projektu.


Kuću Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Nijemčanskoj ulici posjetio je 14. lipnja Frane Dadić, viši stručni suradnik iz Sektora za zaštitu osoba s invaliditetom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba u pratnji Sandre Vrbančić, voditeljice projekata CZN. Tom prilikom je razgledao objekt, upoznao se sa svakodnevnim životom Zajednice te se zadržao u neformalnom druženju s petero korisnika, koji se ondje trenutno nalaze na smještaju u okviru Projekta.

»Kao predstavnik Grada Zagreba, vrlo rado sam se odazvao pozivu da vidim kako korisnici žive unutar stambene zajednice, u sklopu Projekta. Ono što sam vidio su nasmijani mladi ljudi koji zajedno žive unutar istog prostora te vrijedno dijele dužnosti, obaveze pa tako i veselja koja suživot može i mora pružiti«, izjavio je povodom ovoga posjeta gosp. Dadić te istaknuo: »Napominjem kako je Grad Zagreb oduvijek poklanjao veliku pažnju i brigu prema našim sugrađanima koji zbog niza zdravstvenih i drugih teškoća, trebaju snažniju podršku društva i okoline u kojoj žive i djeluju te sam siguran da će se i u budućnosti odazvati da bude partner na ovakvim hvale vrijednim projektima.«

Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom« je 1.775.424,00 kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda (http://www.esf.hr). Opširnije informacije o projektu objavljene su na službenoj mrežnoj stranici, na poveznici https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-stambena-zajednica-za-osobe-s-invaliditetom.

Uz podršku koju je Grad Zagreb pružio zagrebačkom Caritasu kroz partnerstvo, vrijednost Projekta prepoznali su i drugi, tako da je Stambena zajednica od osnutka 2. studenoga 2021. godine do danas bila cilj nekoliko akcija i donacija, o kojima možete više doznati iz vijesti na donjim poveznicama.

15. 12. 2021. - Donacija 'Poduzetnih za Božić' Stambenoj zajednici
https://www.facebook.com/katarina.zrinski.org/posts/2285459234942653

28. 02. 2022. - U dobrom raspoloženju napravili dobro djelo
https://www.czn.hr/vijesti/u-dobrom-raspolozenju-napravili-dobro-djelo
https://web.facebook.com/CaritasZagrebackeNadbiskupije/posts/4614831751960072

05. 05. 2022. - Podrška Croatia osiguranja Caritasovoj Stambenoj zajednici
https://www.czn.hr/vijesti/podrska-croatia-osiguranja-caritasovoj-stambenoj-zajednici
https://www.facebook.com/CaritasZagrebackeNadbiskupije/posts/4790305641079348