U DOBROM RASPOLOŽENJU NAPRAVILI DOBRO DJELO

26.2.2022. Slika: U DOBROM RASPOLOŽENJU NAPRAVILI DOBRO DJELO

U iznimno dobrom, veselom raspoloženju grupa zaposlenika tvrtke GLOVO danas je u okviru Globalnog volonterskog tjedna (Global Volunteer Week) pomogla Caritasu Zagrebačke nadbiskupije u održavanju njegove kuće na Trešnjevci, u kojoj se provodi projekt »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom«.


Trinaest (13) volontera, zaposlenika hrvatskog Glova, radilo je 25. veljače u dvije grupe na poslovima održavanja. Prva grupa očistila je dotrajalu boju sa stare mrežaste dvorišne ograde i tako je pripremila za bojanje, koje nažalost nisu mogli dovršiti zbog najave kiše. Zato je druga grupa volontera bojala metalne nosače rukohvata na unutarnjem stubištu Caritasove kuće.

Ova volonterska akcija zaposlenika tvrtke GLOVO nadovezuje se na njihovu suradnju s Caritasom koja je započela 29. srpnja 2021. godine besplatnom dostavom paketa pomoći s prehrambenim namirnicama, a povremeno i higijenskim potrepštinama, korisnicima Socijalne samoposluge - doznajemo od Vlatka Pavičića, koji već godinu dana radi u logistici tvrtke GlovoApp Technology d.o.o..

»Lijepo nam je bilo sa štićenicima. Stvarno mislim da svi želimo ovo nastaviti, da želimo doći i podružiti se malo, s njima provesti više vremena. Uveseljavali su nas i i super nam je bilo s njima«, kaže logističar Vlatko, napominjući da je ovo prvo terensko volontiranje zaposlenika Glova.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje zaposlenicima i tvrtki GlovoApp Technology d.o.o. na podršci projektu »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom«, koji puno znači njegovim korisnicima - osobama s invaliditetom.

»Našim korisnicima danas je poseban dan - jer treba imati na umu da je vrlo često veća dobit na emocionalnoj razini nego li na ovoj radnoj, iako nije zanemariv doprinos uređenju okoliša u kojem žive, posebno u poslovima koje oni sami ne bi mogli realizirati. Volonteri GLOVA, biti će zapisani kao prvi korporativni volonteri u našoj stambenoj zajednici koja je započela s radom 1. prosinca 2021. godine, uz poziv da nas ne zaborave i dođu nam opet, nadamo se da su i njihova srca ispunjena toplinom kao naša«, rekla nam je viša asistentica Sara Vrabac, socijalna radnica.




Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom« je 1.775.424,00 kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda. Partner na projektu je Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Više informacija o Projektu na poveznici https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-stambena-zajednica-za-osobe-s-invaliditetom.