PROGRAM FORMACIJE VODITELJA ŽUPNIH CARITASA

9.11.2020.

Nadbiskupijski pastoralni institut i Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokreću program formacije voditelja župnih Caritasa.


Program će se sastojati od 3 susreta koji će se održati u 3 subote tijekom pastoralne godine. Prvi dio obuhvaća teme „Siromaštvo i briga za siromašne u otajstvu Božje riječi“, „Ljubav prema siromaštvu i siromasima kao put svetosti“ i „Siromasi u središtu Crkve“, drugi dio „Karitativno-pastoralna skrb za osobe s tjelesnim i mentalnim poteškoćama“, „Obiteljsko savjetovanje, skrb za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i skrb za žrtve obiteljskog nasilja“ i „Stari i novi oblici siromaštva“, te posljednji dio „Župni Caritas u službi župne zajednice“, „Posebna liturgijska slavlja s korisnicima župnih Caritasa i liturgijski obred uvođenja u službu volontera“ i „Duhovna, socijalna i pastoralna izgradnja volontera“.

Prvi susret održat će se u subotu, 28. studenoga 2020. godine od 9 do 14 sati, u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta. Drugi susret predviđen je za veljaču 2021. godine, dok bi se treći dio održao u travnju 2021. godine.

Imajući u vidu važnost karitativnog djelovanja u župnim zajednicama, ovim putem pozivamo župnike da prijave svoje župljane za sudjelovanje u ovom programu na e-mail adresu pastoralni.institut@zg-nadbiskupija.hr.

Posebno napominjemo kako je ukupni broj polaznika programa za ovu godinu ograničen na 50 osoba zbog epidemioloških mjera, te je stoga moguće prijaviti samo jednu osobu iz župe, a prijave se primaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Svi susreti održavat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.