PRIJATELJ U NEVOLJI BRATOM POSTAJE

7.6.2023. Slika: PRIJATELJ U NEVOLJI BRATOM POSTAJE

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje učenicima i profesorima Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu, koji su mjesec svibanj završili lijepom humanitarnom akcijom za pomoć posebnoj skupini njegovih korisnika - žrtvama nasilja u obitelji.


»Nakon što smo u siječnju održali prezentaciju o radu naše Sigurne kuće u Prehrambeno-tehnološkoj školi u okviru predmeta Škola i zajednica, koji predaje profesorica Marina Šimetin, njezini učenici nas nisu zaboravili. Upravo za Sigurnu kuću Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 25 svibnja organizirali su prodajnu humanitarnu akciju za koju su sami napravili i pripremili razne proizvode. Od srca smo zahvalni učenicima i profesorici Šimetin na novčanoj donaciji prikupljenoj ovom predivnom humanitarnom akcijom kroz koju su nas sve još jednom podsjetili na to koliko smo jedni drugima potrebni i na ono najbitnije, a to je kako biti čovjek«, izjavila je povodom preuzimanja donacije Rebeka Mihaljević, v. d. voditeljice Kuće za žrtve obiteljskog nasilja CZN-e.

Caritas zahvaljuje svima koji su sudjelovali u pripremi prehrambenih proizvoda i/ili njihovom kupnjom podržali ovu akciju, koja potvrđuje izreku da »prijatelj ljubi u svako vrijeme, a u nevolji i bratom postaje« (Mudre izreke 17, 17).

Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.