PRAVI PRIJATELJI KOJI UVIJEK OBOGAĆUJU

21.5.2023. Slika: PRAVI PRIJATELJI KOJI UVIJEK OBOGAĆUJU

Dugogodišnji prijatelji Kuće sv. Franje, članovi Rotary Cluba Zagreb Sesvete darovali su djeci i mladima iz Caritasove kuće u Vugrovcu prekrasan izlet, na koji su ih poveli u subotu 20. svibnja.


Na tradicionalni svibanjski izlet 'rotarijanci' su Vugrovčane povezli autobusom, koji je po njih došao pred Kuću Sv. Franje. Prva postaja izleta bio je Stari Grad Ozalj, gdje su, prije obilaska, imali zajednički doručak. Zatim su, uz stručno vodstvo, obišli i HE Ozalj 1 - »jednu od najstarijih hidroelektrana u Hrvatskoj koja još uvijek proizvodi električnu energiju u izvornom objektu, otkako je puštena u rad 1908. godine« (izvor: HEP - https://www.hep.hr/proizvodnja/hidroelektrane-1528/pp-he-zapad/he-ozalj-1-i-2/1544).

»Caritasovi korisnici iz Kuće sv. Franje, u pratnji teta i troje naših dragih volontera, uživali su u razgledavanju Starog grada Ozlja, gdje nam je stručni vodič kroz vrlo zanimljive i zabavne priče uspio prenijeti djelić slavne prošlosti. Ujedno smo posjetili i Hidroelektrane Ozalj što je također bilo prekrasno iskustvo. Na povratku smo, na sveopće zadovoljstvo korisnika, ručali u McDonald’s restoranu. Tijekom cijelog izleta imali smo i lijepo vrijeme«, izvješćuje gđa Nevenka Puček, odgojiteljica koja je bila u pratnji i snimila lijepe fotografije.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljujemo dragim prijateljima iz Rotary Cluba Zagreb Sesvete u ime korisnika, volontera i zaposlenika u pratnji na ovom poučnom i zabavnom izletu te na prekrasnom druženju.

FB