Pomoć zagrebačkog Caritasa Caritasu Sisačke biskupije

4.1.2021. Slika: Pomoć zagrebačkog Caritasa Caritasu Sisačke biskupije

Caritas Zagrebačke nadbiskupije stavio je na raspolaganje Caritasu Sisačke biskupije određeni broj svojih zaposlenika i volontera koji će narednih dana pomagati u organizaciji rada njihova biskupijskog Caritasa te u obilasku i podjeli pomoći stanovništvu s područja Sisačke biskupije stradalom u potresu.


Jutros je tako u Sisak otišlo osam zaposlenika i volontera Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji će prema potrebama pomagati Sisačkom Caritasu do daljnjega.


Uz materijalnu i financijsku pomoć koju prikupljamo i šaljemo Caritasu Sisačke biskupije, u obilasku terena i u razgovoru s ravnateljicom Caritasa u Sisku uvjerila sam se da im je potrebna i stručna i organizacijska pomoć te smo odmah donijeli odluku staviti im na raspolaganje i dio svojih ljudskih resursa. Pomoć stradalima i Sisačkom Caritasu svesrdno je podržao i kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, koji je već na dan potresa dao preporuku da Caritas Zagrebačke nadbiskupije učini sve što se može za stradale na tom području, istaknula je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te zahvalila svima koji su se dobrovoljno stavili na raspolaganje.