Najava - OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA HRANE I DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

11.10.2021.

Svake godine 16. listopada obilježava se Svjetski dan hrane, a 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Svrha obilježavanja navedenih datuma je podizanje svijesti i ukazivanje na problem siromaštva i marginaliziranosti sve većeg broja ljudi te važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanja biološke raznolikosti.


Siromaštvo je problem današnjice od kojeg nije izuzeta ni Hrvatska. Svjedoci smo kako je u posljednjih nekoliko godina uslijed raznih ekonomskih kretanja i nestabilnosti diljem svijeta i Hrvatsku zahvatio rast broja siromašnih osoba.

Prema objavljenom godišnjem izvještaju, u 2020. godini Caritasa Zagrebačke nadbiskupije je kroz različite oblike materijalne ili financije pomoći pomogao 3.760 korisnika.

Želeći ukazati na problem siromaštva, ali i potaknuti na osvješćivanje tog problema u društvu, Caritas Zagrebačke nadbiskupije te značajne datume obilježava u suradnji s Caritasom župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, u subotu 16. listopada 2021. godine od 10:00 do 13:00 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Tom prigodom će ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu, zajedno s Caritasovim volonterima građanima dijeliti pekarske proizvode i prigodne promidžbene materijale.