NADBISKUP POHODIO CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

4.5.2023. Slika: NADBISKUP POHODIO CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša pohodio je u četvrtak 4. svibnja Caritas Zagrebačke nadbiskupije u Babonićevoj 121, u Zagrebu.


Nadbiskupa su dočekali predsjednik Caritasa mons. Zlatko Koren i ravnateljica s. Jelena Lončar sa suradnicima. Nakon iskazane dobrodošlice, ravnateljica Caritasa provela je Nadbiskupa kroz prostorije i urede te mu predstavila zaposlenike službi koje se nalaze u Babonićevoj: službe za računovodstveno-financijske i kadrovske poslove, socijalne službe, obiteljskog savjetovališta, koordinacije projekata, volonterskih aktivnosti i župnih caritasa te usluge Pomoć u kući.Ravnateljica je Nadbiskupa upoznala s djelovanjem Zagrebačkog Caritasa, uslugama koje Caritas pruža korisnicima te projektima koje provodi na korist i pomoć pojedincima i obiteljima u potrebi. Ujedno je najavila obilježavanje devedesete obljetnice djelovanja, koju Zagrebački Caritas slavi ove godine. U ugodnom i srdačnom razgovoru Nadbiskup i članovi uprave Caritasa razmijenili su razmišljanja o daljnjem djelovanju Caritasa te izazovima koje društvo i vrijeme stavljaju pred Caritas.

Predsjednik Caritasa mons. Zlatko Koren predstavio je Nadbiskupu okolnosti u kojima je sadašnja uprava preuzela Caritas istaknuvši povjerenje koje Caritas danas uživa u široj javnosti.

Nadbiskup je pohvalio širinu rada Zagrebačkog Caritasa te se stavio na raspolaganje za pomoć i podršku razvoju karitativnog djelovanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

FB