HUMANITARNA UDRUGA VG LEGACY ZA CARITASOVU KUĆU LJUBAVI

28.10.2023. Slika: HUMANITARNA UDRUGA VG LEGACY ZA CARITASOVU KUĆU LJUBAVI

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Humanitarnoj udruzi VG Legacy na donaciji 4.200 € za renovaciju sanitarnog čvora u Kući ljubavi - Caritasovoj kući za smještaj trudnica i nezbrinutih majki s novorođenčadi i djecom do tri godine na Savici-Šancima u Zagrebu.


»Sretni smo da možemo objaviti da je akcija za renovaciju sanitarnog čvora Kuće ljubavi završena! U suradnji s Kera Term trgovinom, koja će donirati sve sanitarije i pločice, potpuno ćemo renovirati sanitarni čvor i našim malim prijateljima omogućiti sigurno i toplo okružnje. Želimo zahvaliti svim donatorima koji svojim velikim i darežljivim srcem griju svako napušteno srce!«, izjavila je predsjednica Udruge gđa Dalija Zubek povodom primopredaje siboličnog čeka voditeljici Kuće gđi Maji Baljak.

Gđa Zubek predala je simbolični ček u Kući ljubavi 28. listopada ove godine u pratnji potpredsjednice gđe Marije Šapina i tajnika gosp. Nenad Novosela, a zagrebački Caritas dao im je posebnu zahvalnicu za ovu vrlo vrijednu donaciju.
Caritas Zagrebačke nadbiskupije pridružuje se zahvali Udruge VG Legacy svim darovateljima koji su se uključili u njihovu akciju, a posebice zahvaljuje tvrtki Kera Term trgovina d.o.o., vrijednost čije donacije još nije poznata, tako da je prikupljena donacija od 4.200 € namijenjena samo za troškove izvođenja radova.

Humanitarna udruga VG Legacy stari je darovatelj Kuće ljubavi a do sada je provela više akcija za prikupljanje higijensku potrepština; akcije za kupnju kućanskih aparata - 2 televizira i 1 perilicu za rublje - zatim akcije za nabavu didaktičkog namještaja za igraonicu te akcije za nabavu i postavljanje nove stolarije i fasade na dvorišnoj zgradi Kuće ljubavi, u kojoj je dječja igraonica.


KUĆA LJUBAVI

Kuća ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije osigurava smještaj maloljetnim i punoljetnim trudnicama i majkama s djecom od rođenja do godine dana života, a koji iz različitih razloga nemaju osnovnih uvjeta živjeti samostalno ili u svojim obiteljima. U Kući se pruža smještaj i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od rođenja do treće godine života. Kapacitet kuće je 30 korisnika.


Facebook