HUMANITARNA POMOĆ CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE STIGLA U UKRAJINU

24.6.2022. Slika: HUMANITARNA POMOĆ CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE STIGLA U UKRAJINU

Voditeljica Odjela za Ukrajinu organizacije »Kirche in Not« gospođa Magda Kaczmarek proslijedila je putem maila Caritasu Zagrebačke nadbiskupije zahvalu s nekoliko fotografija podjele pomoći u prehrambenim i higijenskim proizvodima u kapucinskoj župi sv. Josipa u Dnjepru.


Podsjetimo da je Caritas Zagrebačke nadbiskupije u sklopu humanitarne akcije »I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine« posredstvom Hrvatskog Caritasa u Ukrajinu dostavio 111 paleta humanitarne pomoći težine 49.965 kg u vrijednosti 1.208.378,86 kuna.

Crkva u nevolji - Kirche in Not / Ostpriesterhilfe (https://www.kirche-in-not.de), međunarodnog naziva Aid to the Church in Need (ACN), međunarodna je dobrotvorna crkvena organizacija papinskog prava sa sjedištem u Njemačkoj a pruža duhovnu i materijalnu pomoć milijunima siromašnih, zaboravljenih i progonjenih vjernika u više od 145 zemalja svijeta.

Više fotografija možete vidjeti na poveznici https://www.facebook.com/CaritasZagrebackeNadbiskupije/posts/4930353433741234.