DVOSTRUKO HODOČAŠĆE

6.6.2022. Slika: DVOSTRUKO HODOČAŠĆE

Stanari Kuće za žrtve obiteljskog nasilja zagrebačkog Caritasa mjesec lipanj započeli su hodočasnički, posjetivši u jednom danu dva posebna draga odredišta pobožnih Hrvata.


Grupu korisnika Sigurne kuće - majke s djecom - u pratnji tri Caritasove zaposlenice 3. lipnja je prevezao do Krašića i Karlovca te duhovno animirao iskusni voditelj hodočašća vlč. Dragutin Goričanec, duhovnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Vlč. Goričanec je u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću predvodio misno slavlje, prije kojega su hodočasnici imali priliku za sv. ispovijed. Poslije euharistije posjetili su Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca, kroz koji ih je provela č. s. Valerija Sakač iz Družbe sestara Služavki Malog Isusa.

Nakon tjelesne okrjepe u parku iza krašićke crkve, nastavili su put u Karlovac, gdje su posjetili Nacionalno svetište sv. Josipa Crkve u Hrvata. Kroz Svetište ih je proveo vlč. Goričanec.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje u ime svojih korisnika i zaposlenika duhovniku vlč. Dragutinu Gorčancu, koji je s puno ljubavi i strpljenja vodio ovaj hodočasnički program te krašićkom župniku vlč. Ivanu Vučaku i č. s. Valeriji, koji su hodočasnike lijepo primili i ugostili.

Više fotografija možete pogledati na poveznici.