DRUGA PODJELA HRANE IZ PROJEKTA »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA II«

26.11.2022.

Tijekom mjeseca studenog ove godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je drugu podjelu od 3.996 paketa hrane u okviru projekta »Caritas - ne riječima već djelima II«, vrijednog 4.067.642,98 kuna, koji je sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19.


Na fotografijama gore: Podjela u Donjoj Stubici. Više fotografija na objavi na facebook stranici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

U subotu 12. studenoga u Zagrebačkoj županiji podijeljeno je 2.060 paketa, a u subotu 26. studenog u Krapinsko-zagorskoj županiji podijeljeno je 1.936 paketa.

U okviru Projekta već je tijekom mjeseca srpnja organizirana podjela 4.000 paketa higijenskih potrepština, a 10. i 24. rujna prva podjela hrane - ukupno 4.120 paketa!

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje župnicima i volonterima župnih caritasa na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, koji su se uključili u podjelu pomoći iz ovoga projekta.

Osim podjele paketa hrane i higijenskih potrepština, Caritas će u okviru Projekta provoditi savjetovanje i informiranje korisnika te radionice financijskog opismenjavanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta. S tim ciljem su otisnuti i deplijani o higijeni, informativni plakati o Projektu, o ponašanju u kriznim situacijama, deplijani o nebacanju hrane te letci i plakati o doniranju hrane. U cilju promidžbe projekta »Caritas - ne riječima, već djelima II«, Caritas je pripremio i u razne medije poslao 10. studenoga videospot i audiospot kojima građane potiče na solidarnost sa socijalno ugroženim osobama. Spotovi će se emitirati do 10. prosinca ove godine.

U okviru Projekta, u subotu 3. prosinca u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici bit će organizirana radionica financijskog opismenjavanja.

Više informacija o Projektu i poveznice na druge objave dostupne su na donjoj poveznici.

PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA II«
https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-ne-rijecima-vec-djelima-ii