DOVIĐENJA I PRATITE NAS IZ VJEČNOSTI!

16.5.2023. Slika: DOVIĐENJA I PRATITE NAS IZ VJEČNOSTI!

Dana 15. svibnja 2023. godine, završio je svoj ovozemaljski hod i u vječnost se preselio mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački u miru.


Uz brojne službe koje je vršio u Nadbiskupiji, mons. Pozaić je dao hvalevrijedan doprinos radu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i jačanju karitativnog djelovanja u Nadbiskupiji.

Naime, 2005. godine kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, imenovao je mons. Pozaića vizitatorom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije povjerivši mu zadatak da poduzme konkretne inicijative kako bi Zagrebački Caritas bolje prilagodio svoj ustroj i djelovanje novim izazovima i potrebama.

Od 2006. godine, prema Nadbiskupovu dekretu, mons. Pozaić bio je predsjednik Nadzornog vijeća Caritasa te niz godina pratio rad Caritasa i vodio nadzor nad njegovom upravom i pothvatima. Svojom neposrednošću, dobrohotnošću i odlučnošću rado je davao smjernice i time pridonosio razvoju Caritasa te sudjelovao u promišljanju novih inicijativa i osmišljavanju karitativnih ideja. S veseljem je posjećivao korisnike u Caritasovim domovima te s njima slavio Euharistiju i prisustvovao programima koje su izvodili. Svojom nazočnošću bio je podrška na brojnim tematskim susretima i stručnim skupovima u organizaciji Caritasa.



Nakon umirovljenja nije ostao po strani, štoviše s neskrivenim je zanimanjem i ponosom pratio rad Caritasa te rado isticao svoju povezanost s Caritasom. Svojim savjetima i molitvom bio je podrška u donošenju odluka i oslonac u usmjeravanju organizacije.

Zahvalni Bogu za darovano zajedništvo i rad za najpotrebnije u Zagrebačkoj nadbiskupiji, svoju zahvalnost za podršku i godine suradnje molitvom izražavamo i mons. Pozaiću te duboko vjerujemo da će nas od sada još više zagovarati i pratiti iz Vječnosti!

Počivao u miru Božjemu i laka mu hrvatska gruda!