DONACIJA IZ ŠĆITARJEVA ZA SIGURNU KUĆU

16.12.2022. Slika: DONACIJA IZ ŠĆITARJEVA ZA SIGURNU KUĆU

Društvo žena Šćitarjevo već niz godina provodi humanitarne akcije, obično pred Božić i Uskrs te prema potrebi. I ove godine Društvo je organiziralo nekoliko akcija prikupljanja pomoći za potrebite - između ostalih i predbožićnu akciju »Pomognimo potrebite - čestitajmo Božić«.

»Akcija je imala dobar odaziv. Najviše su sudjelovale članice Društva, ali i župljani Župe sv. Martina biskupa u Šćitarjevu. Pritom nam je uvelike pomogao naš župnik vlč. Stjepan Tenšek, koji našu akciju oglasi u crkvi, a i obavjesti nas o obiteljima u potrebi. Tako smo i ove godine najveći dio prosljedili za Sigurnu kuću Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s kojim surađujemo već nekoliko godina. Osim toga nekoliko paketa je prosljeđeno starijim obiteljima slabijeg imovinskog stanja. Prikupljena pomoć sastoji se od prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština, te nešto odjeće, igračaka i slatkiša za djecu«, doznajemo od gđe Željke Sviličić, predsjednice Društva.

Ona ovom prigodom ističe da su članice Društva prije mjesec dana pokrenule akciju opremanja jedne obitelji, koja je doselila u njihovu župu, sa suđem, posteljinama i namještajem.

»Koristim ovu prigodu kako bih zahvalila svim dobrim ljudima koji se odazivaju na naše akcije, također i našem Župniku, koji nam u tome svesrdno pomogne. Želim svima vesele, zdrave i blagoslovljene nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane!«, izjavila je gđa Sviličić.

Više fotografija možete pogledati u objavi na našoj facebook stranici.