ČESTITKE NA PRIMLJENIM SAKRAMENTIMA

25.5.2022. Slika: ČESTITKE NA PRIMLJENIM SAKRAMENTIMA

U ovom vremenu po Uskrsu, kada se u većini župa održavaju prvopričesnička i krizmanička slavlja, naše čestitke i molitve za duhovnu dobrobit primljenih sakramenata idu i nekolicini Caritasovih korisnika.


Prvu svetu pričest primili su Ivan iz Kuće bl. Alojzija Stepinca i Karolina iz Kuće sv. Franje, koja je nekoliko dana prije primila i sv. krštenje.

Svetu potvrdu primili su Miljenko i Matea iz Kuće bl. Alojzija Stepinca te Ivan i Dominik iz Kuće sv. Franje.

Ovi svečani događaji obilježeni su, kao i uvijek, prigodnim slavljem za stolom u Caritasovim kućama, na koje su bili pozvani roditelji, kumovi i prijatelji slavljenika.

Caritas upućuje veliku zahvalu svim djeliteljima sv. potvrde, zatim velečasnim župnicima te marljivim vjeroučiteljima koji su i Caritasove korisnike s puno ljubavi pripremali za svete sakramente.

Posebice nam je drago da je jedan od djelitelja sv. potvrde bio i mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog, koji je ujedno i predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. On je 1. svibnja sv. potvrdu podijelio kandidatima za krizmu u Župi sv. Franje Ksaverskog u Vugrovcu.