CARITAS POMAŽE U SMANJENJU BACANJA KRUHA

16.9.2022. Slika: CARITAS POMAŽE U SMANJENJU BACANJA KRUHA

Osim velikih trgovačkih lanaca, koji pomažu Caritasu Zagrebačke nadbisklupije u skrbi za potrebite kroz projekt »Socijalna košarica«, i mali proizvođači mogu dati i daju svoj doprinos. Jedan od primjera je i Pekarnica NINA u Sesvetama, na adresi Selska cesta 32, koja od mjeseca listopada 2021. godine svakodnevno daruje Prihvatilištu za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu desetak kruhova i druge pekarske proizvode, koji preostanu na kraju radnog vremena.


Voditeljica Prihvatilišta gđa Iva Hrvačić ističe da se radi o velikoj uštedi za Caritas, a da su pekarski proizvodi iz ove donacije vrlo kvalitetni. Vlasnica pekarnice gđa Elza Preklushaj kaže da joj je žao da se pekarski proizvodi bacaju pa na sličan način, ali u manjoj količini, pomaže još nekim potrebitim osobama.

Peciva redovito dostavlja po završetku rada u drugoj smjeni gđa Dubravka, jedna od zaposlenica u pekarnici, a kada ne može ona po donaciju ide pazitelj Prihvatlišta ili netko od korisnika. Gđa Dubravka dala je vlasnici pekarnice prijedlog za donaciju na poticaj gđe Slavice, volonterke koja svoje frizerske usluge priža korisnicima Caritasova Prihvatilišta za beskućnike već dulje vrijeme.

Tako građani potiču jedni druge na dobra djela, koja se šire i umnažaju kao valovi na vodi ...

Ova vijest objavljena je i na našoj facebook stranici.