CARITAS MIJENJA ŽIVOTE - NABOLJE!

7.7.2021. Slika: CARITAS MIJENJA ŽIVOTE - NABOLJE!

Uz srdačne čestitke, rođendansku pjesmu, prigodni dar i tortu, zaposlenice Caritasa 6. srpnja proslavile su 90. godinu života gđe Olge, korisnice EU projekta »Socijalno se uključi i zaposli - SUZI«, čiji je nositelj Grad Zagreb, a Zagrebački Caritas jedan od partnera.


»Život mi se promijenio od kada Snježana dolazi kod mene«, izjavila je gđa Olga, ugodno iznenađena ovom malom ali lijepom proslavom, za koju u šali kaže da joj je prva i posljednja jer je do sada slavila samo svoje imendane.

»Osjećam veliku radost kad god nekome pomognem«, svjedoči gospođa Snježana, koja je na ispomoći je gđi Olgi za razne kućanske poslove, a ima o njoj samo riječi hvale. Posebno ističe njezinu iskrenost, toplinu i srdačnost.

Gospođa Olga rođena je u Skoplju, a u Zagrebu živi više od pola stoljeća. Ovaj grad svidio joj se još kao maturantici zbog njegove finoće i mirnoće, a doselila se u nj poslije završetka studija defektologije, zajedno sa suprugom.

Pomoć iz Projekta SUZI gospođi Olgi dopuna je pomoći koju ima od sina i unuka, koji se brinu za nju koliko mogu. Veseli se svakom susretu sa svojim članovima obitelji - posebice malom praunuku - a staračke dane rado provodi u čitanju, u vrtu, zelenilu, tišini...

Kroz ovaj projekt Caritas Zagrebačke nadbiskupije trenutno zapošljava 10 žena, koje pomažu 50 korisnika, a gospođa Olga je korisnica Projekta od njegova početka 2019. godine - doznajemo od Marine Soldo, kontrolora Projekta »SUZI« u zagrebačkom Caritasu.


VIDEOZAPISI
https://photos.app.goo.gl/FNru2iNUy4xkuW149

Mrežna stranica Projekta »SUZI«
https://projekt-suzi.zagreb.hr

FB grupa Projekta »SUZI«
https://www.facebook.com/groups/807621486380287