PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA II« - NASTAVAK PODJELE POMOĆI U NARAVI

24.9.2022. Slika: PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA II« - NASTAVAK PODJELE POMOĆI U NARAVI

U subotu 24. rujna organizirana je podjela pomoći u naravi u okviru projekta »Caritas - ne riječima, već djelima II«, kojega Caritas Zagrebačke nadbiskupije provodi na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost Projekta je 4.067.642,98 kn, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19.

Podjelu su provodili volonteri župnih caritasa, a u tri župe pomagali su im i zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije - u Oroslavlju (Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije), Zaboku (Župa sv. Jelene Križarice) i Krapini (Župa sv. Nikole biskupa).

Ostali distributivni centri bile su župe: Donja Stubica (Župa Presvetoga Trojstva), Gornja Stubica (Župa sv. Jurja), Bedekovčina (Župa sv. Barbare), Zlatar Bistrica (Župa sv. Ivana Krstitelja), Konjšćina (Župa sv. Dominika), Veliko Trgovišće (Župa Bl. Djevice Marije od sedam žalosti), Sveti Križ Začretje (Uzvišenja Svetoga Križa) i Klanjec (Navještenje Bl. Djevice Marije).

Tijekom mjeseca srpnja ove godine organizirana je podjela 4.000 paketa higijenskih potrepština, a 10. rujna i 24. rujna, prva podjela 4.120 paketa hrane. Sljedeća podjela pomoći u naravi korisnicima je zakazana za 12. studenoga u Zagrebačkoj, a 24. studenog u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje župnicima i volonterima župnih caritasa na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, koji su se uključili u podjelu pomoći.


POVEZANE OBJAVE

12. 09. 2022. / PODJELA POMOĆI IZ PROJEKTA »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA II« VRIJEDNOG 4.067.642,98 KN
https://www.czn.hr/vijesti/podjela-pomoci-iz-projekta-caritas-ne-rijecima-vec-djelima-ii-vrijednog-4-067-642-98-kn
https://www.facebook.com/CaritasZagrebackeNadbiskupije/posts/pfbid0tcF8Wxyjwyton2DENckq5bNVRhjxQVRzMkaVhAPtvcpy2kdrML28q21ixPVntkxzl

PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA II«
https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-ne-rijecima-vec-djelima-ii

Fotografije: Ana Juratovac, CZN

Više fotografija dostupno je u objavi na Caritasovoj FB stranici.