LJETNE RADOSTI VUGROVČANA

31.8.2022. Slika: LJETNE RADOSTI VUGROVČANA

Zahvaljujući Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačkom holdingu, trideset i jedno dijete iz Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, u pratnji voditeljice i psihologice Kuće, troje odgojitelja i jednog volontera, boravilo je od 28. srpnja do 4. kolovoza u Hostelu »Stoimena« u Crikvenici, koji pripada Zagrebačkom holdingu - Podružnici »Vladimir Nazor«.


»Kao i prošle, tako i ove godine, bili su to dani ispunjeni kupanjem, sunčanjem, smijehom, društvenim igrama i zabavom. Posebno je bila dojmljiva panoramska vožnja brodom tijekom koje su mnoga djeca doživjela more na novi način. U pratnji sa svojim odgojiteljima imali su prilike mnogo toga naučiti - a ponajprije naučiti plivati. Zahvaljujući animatorima koji su nesebično darivali svoje vrijeme, znanja i vještine svaka večer bila je posebna - otkrivali su se novi talenti, djeca su se još više zbližila i prepoznala u dobrim ljudima prave prijatelje. Nakon povratka u Vugrovec svima nam je ostalo još jedno ljetovanje za pamćenje«, opisuje boravak na moru odgojitelj Ivan Šturlić, a korisnik A. B. nadopunjuje ga svojim dojmovima: »Na moru mi je bilo odlično iz 3 razloga: jer sam se dosta povezao s odgojiteljima i sa volonterima, jer sam našao puno prijateljica i zato jer je bila top hrana. I društvo je bilo top«.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba što je njegovim korisnicima i ove godine omogućio prekrasno ljetovanje!

Osim navedenog, tijekom ljetnih školskih praznika, dio korisnika boravio je u Caritasovoj Kući u Kaljama, u trajanju od 5 dana, također pod nadzorom stručnih djelatnika Kuće. Išlo je ukupno 11 korisnika, u dobi od 10 do 17 godina. Također su za korisnike Kuće sv. Franje redovito organizirane aktivnosti izvan Kuće (odlazak u kino, na izložbu u NS Sesvete gdje su izloženi radovi korisnika Kuće, na bazene Šalata, šetnje u prirodi...) te aktivnosti unutar Kuće (sportske, likovne, glazbene, bazen u dvorištu Kuće…) - doznajemo od odgojiteljice Jelene Kuzmić, koja zadovoljstvo korisnika potkrijepjuje izjavom četrnaestgodišnjeg M. R., koji je sudjelovao u programu odmora na Žumberku: »Na Kaljama mi je bilo super zbog toga što sam mogao provoditi puno vremena u kuhinji, zato što smo se puno zabavljali i provodili vrijeme u prirodi, sa ljudima koji su moje dobi. I zato što nismo bili puno ograničeni ničime.«


Povezani sadržaji

04. 08. 2021. / I OVOGA LJETA LIJEPE USPOMENE IZ CRIKVENICE
https://www.czn.hr/vijesti/i-ovoga-ljeta-lijepe-uspomene-iz-crikvenice

11. 07. 2013. / LJETOVANJE CARITASOVIH KORISNIKA
https://www.czn.hr/vijesti/ljetovanje-caritasovih-korisnika

Zagrebački holding - Hostel »Stoimena«
https://www.nazor.hr/hr/destinacije-676/crikvenica-3146/hostel-stoimena-3156/3156