ZAGREBAČKI CARITAS POSLAO 20.000 EURA NAPAĆENOM UKRAJINSKOM NARODU

22.12.2022. Slika: ZAGREBAČKI CARITAS POSLAO 20.000 EURA NAPAĆENOM UKRAJINSKOM NARODU

Od sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“ Caritas Zagrebačke nadbiskupije uplatio je 20.000 eura na račun Caritasa-Spes u Ukrajini.


„Iskreno se zahvaljujemo u ime cijele organizacije Caritas-Spes Ukrajina na vašem daru, molitvama i na svemu što činite za ukrajinski narod. Vašom donacijom ćemo kupiti prehrambene proizvode i namirnice za pripremu toplih obroka u Hersonu, gdje je sada velika potreba. Hvala puno svim dobrim ljudima koji su dali svoj prilog preko humanitarne akcije „I SITNO JE BITNO – POMOĆ IZBJEGLICAMA IZ UKRAJINE“ i svima vama za vaš trud“, poručila je Mira Milavec, projektni manager Caritasa-Spes Ukrajina nakon primljene donacije.

U humanitarnoj akciji je prikupljeno 875.584,54 kn novčane pomoći te 52 tone materijalne pomoći u vrijednosti od 1.480.752,20 kn. Većina prikupljene materijalne pomoći poslana je posredstvom Hrvatskog Caritasa stradalom stanovništvu u Ukrajinu, dok je jedan dio podijeljen raseljenim osobama iz Ukrajine privremeno nastanjenim na području Zagrebačke nadbiskupije.

Različitim vidovima pomoći Caritas Zagrebačke nadbiskupije do sada je pomogao više od 600 raseljenih osoba iz Ukrajine.

Caritas zahvaljuje svima koji su financijskim ili materijalnim donacijama podržali ovu humanitarnu akciju te tako iskazali solidarnost i blizinu stradalom ukrajinskom narodu.