UNAPREĐIVANJE MODELA SOCIJALNOG STANOVANJA U GRADU ZAGREBU

26.5.2023. Slika: UNAPREĐIVANJE MODELA SOCIJALNOG STANOVANJA U GRADU ZAGREBU

Predstavnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Ana Juratovac zajedno s predstavnicima Grada Zagreba, akademske zajednice i organizacija civilnog društva koje se bave pitanjem socijalnog stanovanja posjetili su 17. svibnja Ljubljanu u sklopu projekta »Unapređivanje modela socijalnog stanovanja u Gradu Zagrebu«.


Projekt provodi Grad Zagreb u partnerstvu s organizacijom Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana. Cilj projekta je razmjena iskustava i dobrih praksi socijalnog stanovanja.

Gosti iz Zagreba primljeni su u Gradskoj vijećnici, u kojoj im se obratio gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, a prezentacije na temu rada Javnog stanovanjskog sklada Mestne občine Ljubljana, iznajmljivanja neprofitnih stanova, modela najma te programa za deložacije održali su direktor Javnog stanovanjskog sklada Mestne občine Ljubljana Sašo Rink, voditeljica Službe za stambene odnose JSS MOL Polona Obrč i predstavnica Udruge za pomoć i samopomoć beskućnicima Kralji ulice, Irena Bilčić.

Nakon prezentacija organiziran je obilazak stambenih naselja u kojima su implementirani modeli socijalnog stanovanja.

Projektom »Unapređivanje modela socijalnog stanovanja u Gradu Zagrebu« želi se utjecati na stvaranje stambene politike i poticanju modela rješavanja socijalnog stanovanja u gradu Zagrebu korištenjem iskustva, znanja i primjera iz Ljubljane.

Predstavnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Suzana Horvat Kutle sudjelovala je kao panelistica na okruglom stolu organiziranom u sklopu ovog projekta 19. travnja kada je predstavila Caritasov model socijalnog stanovanja za mlade iz alternativne skrbi i studente iz obitelji slabijeg materijalnog statusa u Caritasovoj kući za mlade »Da život imaju!«.

Izvor fotografije u zaglavlju: www.zagreb.hr
Više fotografija od posjeta Ljubljani možete vidjeti u objavi na našoj
facebook stranici.