U SKLOPU AKCIJE "72 SATA BEZ KOMPROMISA" PROSLAVILI ROĐENDAN S CARITASOVIM VRŠNJAKOM - DEVEDESETOGODIŠNJAKOM

27.10.2023. Slika: U SKLOPU AKCIJE 72 SATA BEZ KOMPROMISA PROSLAVILI ROĐENDAN S CARITASOVIM VRŠNJAKOM - DEVEDESETOGODIŠNJAKOM

Ove godine, u okviru projekta 72sata bez kompromisa u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, ukupno 40 volontera odradilo je 263 volonterska sata kroz 8 volonterskih aktivnosti.


Radna akcija »ŠARENO, DAKLE VESELO« okupila je 13. listopada u Kući za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici šest volonterki. Tia, Eva, Rea, Katarina, Dora i Lana bojali su sprave na dječjem igralištu.

Socijalnu akciju »ŠKOLICA« organizirala je Caritasova socijalna služba za petero djece jednog samohranog oca. Četvero volontera - Ana, Natalija, Sara i Branimir - 14. listopada su s djecom iz ove obitelji posjetili Muzej iluzija, a zatim nastavili druženje na Bundeku uz igru graničara i nogomet. Tamo su i objedovali kao na pikniku.

U okviru socijalne akcije »SRETAN ROĐENDAN!«, a povodom 90 obljetnice Caritasa, četiri volonterke posjetile su gosp. Iliju, koji će u ovom mjesecu navršiti 90 godina života. On je inače korisnik Caritasa, kojemu se pomaže paketima pomoći. Živi sam, hoda sa štakama i slabije čuje. Jako se je obradovao posjetu Valentine, Adrijane, Tamare i Dine, koje su kod njega došle 14. listopada. One su donijele tortu i balone te mu zapjevali rođendansku i druge njemu omiljene pjesme. Zadržali su se kod njega u veselom druženju, za vrijeme kojega im se pridružio i jedan njegov susjed.

Radna akcija »KAD SE MALE RUKE SLOŽE, IGRAONICA SE OČISTITI MOŽE«, održana 14. listopada u Kući ljubavi, provedena je na dvorištu i u jednoj prostoriji ove Caritasove kuće na Savici-Šancima. A akciju se uključilo šest volonterki - Matea, Jelena, Marta, Marija Magdalena, Nika i Klara.

U radnoj akciji »ULJEPŠAJMO DOM«, koju je Caritas organizirao za korisnika Usluge »Pomoć u kući«, iskazalo s četvero volontera - Branimir, Monika, Karla i Zvonimir. Oni su 13. listopada uređivali i bojali stambeni prostor jednom samcu, Caritasovom korisniku.

Za potrebe samohranog oca s petero djece provedene su dvije radne akcije, koje su obuhvaćale čišćenje i bojanje njihovog stambenog prostora. U radnu akciju »POMOĆ OBITELJI 1« (Uređenje prostorije za ljepši život 1), održanu 13. listopada, uključilo se šestero volontera - p. Bojan, Dominik, Vlado, Bruno, Niko i Leona. U radnu akciju »POMOĆ OBITELJI 2« (Uređenje prostorije za ljepši život 2), održanu 14. listopada, uključilo se sedmero volontera - Dominik, Marin, Tina, Josipa, Iva, Marina i Dario.

Socijalna i radna akcija »POSPREMI KREATIVU I PRIPREMI IDEJU« održana je 14. listopada u Stambenoj zajednici za osobe s invaliditetom u Nijemčanskoj ulici na Trešnjevci, a provele su je tri vrijedne i vesele volonterke - Ana, Sara i Nera.

Kontakt osoba u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije za pojedinačno, grupno i korporativno volontiranje je Daniela Bukvić; e-mail volonteri@czn.hr, mob. 0992620470. Prijave su moguće i putem on-line aplikacije https://www.czn.hr/volonteri-online.

Volonteri su u Caritasu dobrodošli tijekom čitave godine! 🙂


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.