STAMBENA ZAJEDNICA U ZEMLJI SNOVA

26.1.2023. Slika: STAMBENA ZAJEDNICA U ZEMLJI SNOVA

Zahvaljujući suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, članovi Stambene zajednice Caritasove kuće na Trešnjevci 25. siječnja uživali su u glazbeno-scenskom kolažu »Zemlja mojih snova« u KD Vatroslava Lisinskog.


Inkluzivni glazbeno-scenski kolaž »Zemlja mojih snova« je djelo kojemu je primarna svrha uključivanje osoba s invaliditetom-intelektualnim oštećenjem u život zajednice, u ovom slučaju kroz umjetnički izričaj nastao u suradnji s našim eminentnim umjetnicima iz područja dramske, likovne, plesne i glazbene umjetnosti - navodi se u opisu djela na mrežnim stranicama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu (https://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/inkluzivni-glazbeno-scenski-kolaz-br-zemlja-mojih-/).

Glazbeno-scenski kolaž »Zemlja mojih snova« nastao je u okviru EU projekta »Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom - Aktivni i vidljivi u zajednici« koji Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provodi u suradnji s Dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladih »Mali dom« iz Zagreba, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.

O nastanku ove predstave u okviru navedenog projekta, opširan tekst donosi GDCK Zagreb na svojim mrežnim stranicama u vijesti pod naslovom »Ostvaren san osoba s invaliditetom«.

Videokolaž i više fotografija možete pogledati u objavi na našoj facebook stranici.

PROJEKT »CARITAS - STAMBENA ZAJEDNICA ZA OSOBE S INVALIDITETOM«

Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom« je 1.775.424,00 kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda (http://www.esf.hr). Partner na projektu je Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Više o Projektu možete doznati na poveznici https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-stambena-zajednica-za-osobe-s-invaliditetom.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Caritas Zagrebačke nadbiskupije.