POTICAJNI PRIMJER ODGOJA ZA SOLIDARNOST

17.1.2022. Slika: POTICAJNI PRIMJER ODGOJA ZA SOLIDARNOST

Početkom ove kalendarske godine, Caritas Zagrebačke nadbiskupije ugodno je iznenadila donacija pristigla iz Osnovne škole Marina Držića, koju su namijenili za potrebe korisnika Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici.


Uz mnogo truda i ljubavi, učenici i učitelji zagrebačke OŠ Marina Držića u organizaciji Školske zadruge pripremili su puno čestitki i ukrasa za svoj tradicionalni izložbeno prodajni božićni sajam, koji je održan 22. prosinca ispred škole, uz topli čaj i fritule (http://www.os-mdrzica-zg.skole.hr/index.html). Od prikupljenih sredstava velikodušno su izdvojili 2.000 kuna i darovali ih Caritasovoj kući u Brezovici.

»Svake godine za Božić naša škola priprema božićni sajam koji je otvoren za sve učenike i roditelje i na kojem se prodaju ukrasi i čestitke izrađene od strane učenika. Dio prihoda uvijek doniramo u humanitarne svrhe, a ove godine smo odlučili da to bude Kuća za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem 'Bl. Alojzije Stepinac' u Brezovici. Na taj način zadovoljili smo potrebu za darivanjem potrebitih, tako da i oni osjete svu ljepotu i čari Božića«, istaknuo je ovom prigodom gospodin Zvonimir Bićanić, ravnatelj Škole.

Uz zahvalu za donaciju u ime svojih korisnika, Caritas Zagrebačke nadbiskupije ističe hvalevrijednu skrb ove škole za odgoj učenika za solidarnost s potrebitima, posebice s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, koju su na poseban način pokazali izradom nedavno objavljenog glazbenoga spota »Svi smo mi isti« (https://youtu.be/JezdNemzwME) - himne prijateljstva djece zboraša OŠ Marina Držića i korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb.