ODRŽANA RADIONICA NA TEMU ASERTIVNOSTI

14.5.2021.

Za korisnike Kuće za mlade »Da život imaju!« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije održana je radionica životnih vještina na temu »Asertivnost kao stil komunikacije«. Radionica je dio programa »Benjamin« koji provodi Humanitarna organizacija »Zajednica Susret« u partnerstvu s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.


Radionicu, održanu 13. svibnja u Caritasovoj kući u Selskoj cesti 165 u Zagrebu, vodile su Lea Verdel i Amenadris Rožanković, stručne suradnice Humanitarne organizacije »Zajednica Susret«. Nakon kratkog predavanja koje su održale o stilovima komunikacije i asertivnosti, vježbale su sudionike radionice slanju asertivnih poruka kroz društvenu igru.

»Svatko od sudionika imao je zadatak riješiti zamišljenu situaciju na asertivan način, uz pomoć voditeljice i komentare grupe. Asertivna komunikacije je stil komunikacije kojega karakterizira jasno izražavanje naših zahtjeva po načelu 'aktivno slušam druge te isto tražim za sebe'. Nažalost, u praksi često vidimo koliko nam je nekada teško zauzeti se za sebe, zatražiti nešto za sebe ili jednostavno reći: 'NE'. Upravo zato se asertivna komunikacija vježba i može polučiti rezultat«, poručuju izvoditeljice ove radionice, koja je treća u nizu od deset planiranih za ovu godinu u Caritasovoj Kući za mlade »Da život imaju!«.

»Radionica asertivnosti bila je dinamična, praktična i vrlo zanimljiva. Prolazili smo kroz realne životne situacije i učili kako bismo se asertivno mogli/trebali postaviti u njima. Asertivnost je iznimno važna komunikacijska vještina koja nam uvelike olakšava rješavanje potencijalnih međuljudskih konflikata. Uz korisnost bilo je vrlo zabavno«, izjavila je po završetku radionice Katarina, studentica fizioterapije.


POVEZANA VIJEST

25. 02. 2021. - Započeo ciklus razvojnih radionica za mlade
https://www.czn.hr/vijesti/zapoceo-ciklus-razvojnih-radionica-za-mlade

Humanitarna organizacija »Zajednica Susret«
https://www.zajednica-susret.hr