MORE LIJEPIH USPOMENA

11.9.2022. Slika: MORE LIJEPIH USPOMENA

Zahvaljujući suradnji s raznim ustanovama i uz pomoć darovatelja, brojni su korisnici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije ovoga ljeta proveli na moru ali posebne uspomene ponijeli su s lijepog Jadrana članovi Stambene zajednice iz kuće na Trešnjevci, koje je na osam dana velikodušno ugostila gđa Zrinka Koprivnjak u Glavancima, nedaleko Zadra.


»Oduševljeni su! Prijateljstvo na najjače! Bliži su nam no ikada. Naš Martin se otvorio, raduje ga zajedničko druženje, a na moru smo mu proslavili i rođendan. On, Mika i Stanka toliko su uživali u kupanju, prskanju i smijehu. Ostali kupači, većinom starije dobi, bili su jako razdragani, spremni pomoći ako je potrebno, što su djeca prepoznala i baš su osjetili pripadnost. Spoj mladosti i iskustva obostrano nas je oplemenio. Vidjeti osmjeh na svim tim licima je nešto što se nosi zauvijek u srcu ❤️💙 🤗 «, izvješćuje gđa Višnja, asistentica u Stambenoj zajednici, koja je u pratnji korisnika bila zajedno s asistenticom gđom Jasnom. S njima je bio i sin gđe Koprivnjak, mladi Fran, koji je korisnik Dnevnog boravka u Caritasovoj Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, s kojim se stanari Stambene zajednice poznaju još iz Brezovice.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje gđi Zrinki Koprivnjak na vrijednoj donaciji smještaja za petero korisnika Stambene zajednice i dvije asistentice, kojom im je omogućila prekrasno ljetovanje od 2. do 10. rujna ove godine.

Više fotografija možete vidjeti na facebook stranici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.
Fotografija u zaglavlju vijest: Turistička zajednica Općine Privlaka


VIŠE O PROJEKTU

Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom« je 1.775.424,00 kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda (http://www.esf.hr). Partner na projektu je Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Više o Projektu možete doznati na poveznici https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-stambena-zajednica-za-osobe-s-invaliditetom.